İnsanoğlunun çocuğu olan teknoloji, küçümsenecek bir terim değildir. Mevcut senaryoda, bu herkes için bir zorunluluktur. Halkın, halk için ve halk tarafından olduğunu belirten demokrasiye benziyor. Teknoloji de benzer bir fikri paylaşıyor gibi görünüyor.

24 saat kesintisiz çalışan insan robotları teknolojinin doğuşudur. Teknoloji insan robotları, insan robotları ve insan robotları içindir. İlginç bir şekilde, yeni dijital dünya hayatımızın basitleştirilmiş versiyonunu ele geçirdiği için her saniye kayboluyor gibi görünüyor. Aslında, küreselleşme, İnternet bağlantısının hızlı servisi aracılığıyla genişleyen sosyal, kültürel, ekonomik ve politik bağlantıların nedenidir.

Sınırları aşan bu gelişme ve teknoloji kültürü alışverişi, görüşlerin, fikirlerin, fotoğrafların ve videoların paylaşılmasına yol açan büyük bir gelişmeye yol açtı.

Teknoloji Kültürü

Teknoloji sadece daha büyük sonuçlar getirmekle kalmadı, aynı zamanda herkesin posta müdürlerinin mektup okumasını beklediği günleri de gölgeledi. Telgraflar veya kartpostallar artık kullanımda değil. Gerçekten de, insanların gökyüzüne bakıp geleceklerini merak ederek vakit geçirdiği günler geride kaldı.

Teknolojinin büyümesi ve ilerlemesi, tüm dünyayı tek bir platformda, "sosyal medya"da birleştirdi. Yani her yerde sosyal olalım. Ofisinize geç kalsanız veya bir salonda masaj yaptırsanız bile, Facebook veya Twitter'da hızlı bir bakış veya Skype üzerinden küçük bir konuşma size çevreniz hakkında adil bir fikir verebilir ve sizi sevdiklerinize bağlayabilir. Elbette bir devrim dönemi başladı ve iletişimde köklü bir dönüşüme yol açtı.

Artık gazeteyi açmanıza veya arkadaşlarınızla telefon veya messenger aracılığıyla iletişim kurmanıza gerek yok, bu sıkıcı bir işti ve kolaylaştı. Kuşkusuz, teknoloji kültürü alanında muhteşem bir başarı olmuştur. Ama nimetleri ve yasakları var.

Bakalım 'teknoloji'nin nimetleri nelermiş:

Teknoloji ürünlerinin ortaya çıkışı:  Aygıtlar, yüksek teknoloji ürünü TV'ler, radyolar, iPod'lar, akıllı telefonlar, iPad'ler ve PlayStation'lar biçimindeki teknolojik ilerlemenin, kütüphanede manuel olarak ansiklopedi arama kaygımızı azalttığına şüphe yoktur. İster kütüphane, ister online oyunlar, isterse e-ticaret olsun, ne istersek, her şey gözümüzün önündedir.

Çevrimiçi yaşam:  İnsan ilişkileri anlamını yitirdiğinde, yüksek teknolojili bir izolasyon bize çevrimiçi hayattan zevk almanın yeni bir biçimini verdi. Binyılın pek çok insanı sosyal medya şemsiyesi altına sokabilecek köklü dönüşümler getireceğini kimse bilmiyordu. Facebook, Twitter ve Instagram'dan herkes bir dakika veya saniye içinde herhangi biriyle iletişim kurabilir.

Sayısallaştırma:  Yeni bir tür çılgın hava başladı ve bir sinek sürüsüne benzer şekilde sayısallaştırma dalgasına doğru ilerlemeye başladı. Neye bakarsak bakalım ya da nasıl giyinirsek giyinelim, teknoloji kültürü tüm dünyayı yavaş yavaş yutuyor.

Özellikle yıllar içinde teknoloji, büyüme ve ilerleme açısından bizi her zaman ortalamanın üzerinde tuttu. Teknolojinin başlı başına bir nimet olduğu gözlemlendi. Ancak, teknolojinin kendi dezavantajları vardır.

Sosyal medya ve gadget'lar gibi teknolojinin kullanımı ile ilgili olarak çok izlenen çeşitli dezavantajlar vardır.

1. Veri Güvenliği: Veri güvenliği, birinin veri kaydetme, toplama ve saklama sözleşmesini ihlal etmesi durumunda verileri korur.

2.  Suç ve Terörizm:  Suç ve terörizm, birkaç siber yetkiliye potansiyel katılım sağlayan karanlık ticaret ağının bir parçasıdır ve bu şekilde sosyal medya, fotoğraf ve videolar aracılığıyla bilgi sağlamada aracı olur.

3.  Gizlilik endişeleri:  Bu dijital dünyada gizlilik tehlikede. Önemli bilgileriniz çalınabilir ve satılabilir. Gizlilik ayarlarının uygun kuralları yoksa taciz, siber zorbalık ve kimliğe bürünmeye yol açar.

4.  Bağımlılık:  Sosyal medyanın çok büyük önemi vardır. Ancak bir genç 9 saatten fazla sosyal medya kullanıyorsa, kendini istismar ediyor demektir. Bulanık görme, kaygı ve baş ağrısına neden olabilir.

5.  Bağımlılık: Sosyal medyaya artan bir bağımlılık, en yaygın olanı kaygı olmak üzere çeşitli zihinsel sağlık sorunlarına yol açar. Bir diğeri kendini öldürtebilir. Böyle bir örnek, bir kişi özçekim yapmaya çalışırken ve takıntısı nedeniyle öldüğünde oldu.

Bununla birlikte, teknolojinin bir nimet mi yoksa bir felaket mi olduğu, mevcut senaryoda tartışma konusudur.

Genel olarak, kısa bir süre içinde sosyal medya ve gadget'lara olan takıntının ciddi bir endişeye işaret ettiği söylenebilir.

Sosyal medyanın dünyanın gerçeklerinden kaçmak için kullanışlı ve uygun bir seçenek olduğu günümüzün yüksek teknoloji dünyası, insan zihninin konsantrasyonunu ciddi şekilde bozmuştur. Sosyal medyada durum güncellemek için harcanan aşırı zaman, manyak bir saldırı yaratıyor.

Bu nedenle, artan teknolojik kullanımı çözmek için daha büyük bir açıklama gereklidir.

KAYNAK