“Dileyen kullanıcılar bu aracı Google Chrome tarayıcısında ya da Android işletim sistemine sahip cihazlarında kullanabilir. Üstelik dileyen kişiler bu aracı iOS işletim sistemine sahip bir cihazda da kullanma şansına sahiptir.

Chrome tarayıcınız ile giriş yaptığınız her hesabın kaydedilmesini isteyip istemediğinizi size sorar. Ayrıca Android işletim sistemlerinde de yüklü gelen araç ile telefon ya da tabletinizde de bu işlemi gerçekleştirmeniz mümkündür. Bu sayede ek bir uygulamaya gerek olmadan Google Şifre Yöneticisini kullanabilirsiniz

Google Şifre Yöneticisi Nasıl Kullanılır?

Google’ın bu hizmetine herhangi bir parolayı kaydetmek için yapabileceğiniz ilk işlem bir siteye giriş yapmaktır. Daha detaylı açıklamak gerekirse şu adımları takip edebilirsiniz:

Google Chrome tarayıcısını kullanarak parolasını kaydetmek istediğiniz bir hesaba giriş yapın.

Hesap bilgilerinizi doğru girdiğinizden ve hesaba giriş yaptığınıza emin olduktan sonra sağ üst tarafta çıkan şifre yöneticisi aracını göreceksiniz.

Bu aracın sunduğu seçenekler arasında yer alan “Kaydet” butonuna tıklayarak parolayı kaydedebilirsiniz.

Bu işlemler sonunda parolayı başarıyla kaydetmiş olacaksınız. Ancak tüm kullanıcılar bunu her hesap için istemeyebilir. Bu nedenle şifresini kaydetmek istemediğiniz hesaplarda “Bu site için bir daha sorma” butonuna tıklayabilirsiniz. Bu işlemin sonrasında kaydettiğini parolalar Chrome tarayıcınızda otomatik olarak doldurulacaktır.”