Depresyon kelimesini günlük hayatta sıkça duyarız. Bu fiziksel mental yorulma, kimilerine göre fazla abartılan bir duygu durumu gibi gözükse de tedavi gerektiren bir durumdur.

Fiziksel sağlığımız kadar ruhsal sağlığımız da önemlidir. Hatta çoğu aşırı kötü duygu fiziksel hastalıklarımızın birçoğunun tetikleyicisiyken, iyi düşünceler de hastalıklarımızın tedavisinde önemli bir etkendir.

sürekli mutsuz hissettiren, hiçbir şeyden zevk alamadığınız, günlük hayatta yaptığınız duş gibi sıradan şeyleri bile bir süre sonra etkilemeye başlayan bir dönemdir. 

Depresyon; çağımızın ruhsal hastalığı gibidir. Grip ve soğuk algınlığı gibi yaygın bir ruhsal hastalıktır.

Depresyondaki kişiler genellikle kendileriyle bir savaş içerisindedir ve bu savaşın kaybedeni onlara göre kendileridir.

Ağır travmalar, ölüm, işsizlik, doğum, bağımlılık gibi olaylar sonrasında depresyona yol açabilir.

Gelecek kaygısı ya da umutsuzluk çoğu kişide olan hisler gibi geliyor olabilir ancak bu belirtiler depresyonda ölüm fikrine kadar gider.

Sürekli intihar etmeyi düşünmek ve ruhun bedene ağırlık yapması da depresyon belirtileri arasındadır.

Dünya üzerinde birçok insan depresyon ile mücadele ediyor. Kimi isimler iyileşme süreçlerini kitap olarak yayımlayarak aynı sıkıntıyı çeken kişiler için reçeteler veriyor kimileri ise ne yazık ki hayatlarını sonlandırıyor.

Depresyondaki insanlara spor yapmak, iyi bir uyku düzeni ve hislerini yazmak gibi yöntemler tavsiye edilir.

Depresyonu yenmede; iyi bir uyku, düzenli yemek yemek, meditasyon ve dışarı çıkmak tavsiye edilir.

Depresyon ve kaygı bozukluğu yaşayan kişiler ise; Dizi izlemek, şarkı dinlemek, bir şeyler üretmek, yazı yazmak, çizim yapmak gibi aktivitelerin kendilerine iyi geldiğini belirtirler

Yürüyüş yapmak, telefondan bir süre uzak durmak, konfor alanlarınıza yönelmekte günlük hayat stresine iyi gelecek aktivitelerdir.

Bu maddeler elbette ki herkes için geçerli olmayabilir çünkü herkesin depresyonu yaşayış biçimi farklıdır. Dolayısıyla depresyonla başa çıkmak için yapılabilecek en iyi durum bir psikolojik danışmana başvurmak olacaktır.