Bilecik’te 4 buçuk yaşındaki serebral palsi hastası Aybars Kafur için başlatılan yardım kampanyası, şehirde büyük bir dayanışma ve umut seferberliğine dönüştü.

Haydi Bilecik Yine Başarabilirsin: Aydem’den Sonra Şimdi Sıra Aybars’ta!
Haydi Bilecik Yine Başarabilirsin: Aydem’den Sonra Şimdi Sıra Aybars’ta!
İçeriği Görüntüle

Serebral Palsi teşhisiyle yaşam mücadelesi veren minik Aybars, ailesinin 14 yıl süren özleminin ardından dünyaya geldi. 28 haftalık ve yalnızca 1 kilo 430 gram olarak doğan Aybars, doğumunun ardından 39 gün boyunca yoğun bakımda hayata tutundu. Henüz 9 aylıkken konulan tanının ardından ise yaşam mücadelesi daha da zorlaştı.

Bugün 4 buçuk yaşında olan Aybars; yürüyemiyor, konuşamıyor ve ellerini kullanamıyor. Hayatını annesi ve babasının desteğiyle sürdüren minik çocuk için en büyük umut ise kök hücre tedavisi. Bu kapsamda yaklaşık 15 gün önce valilik onaylı yardım kampanyası başlatılırken, İyiliğe Dokun Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de sürece destek verdi. Kampanyaya her geçen gün artan katkılar, Bilecik’te adeta bir iyilik zinciri oluşturdu.

BAŞKAN TORUN'DAN DESTEK KAMPANYASI

Dayanışma çağrısına destek veren Osmaneli Belediye Başkanı Bekir Torun ise yeni belediye binası açılışı dolayısıyla gönderilecek çiçekler yerine Aybars’a destek olunması çağrısında bulundu. Bu anlamlı çağrı, kampanyaya ayrı bir moral kaynağı oldu.

Ekran Görüntüsü 2026 04 20 134002

Ailesi ve gönüllüler, Aybars’ın tedavi süreci için desteklerin hayati önem taşıdığını vurgularken, kampanyaya katkı sağlamak isteyenler için hesap bilgileri ve iletişim hattı paylaşıldı.

Bilecik’te küçük Aybars için başlatılan bu iyilik hareketi, bir çocuğun umudu olmanın ötesinde, toplumun vicdanını ve dayanışma ruhunu da bir kez daha ortaya koydu.

TL HESABI: TR16 0001 0090 1030 6267 90 5003 ALICI: AYBARS KAFUR AÇIKLAMA: AYBARSA DESTEK

Öte yandan 0549 461 4131 numaralı WhatsApp hattına gönderilecek dekontlar için 1 ay boyunca dijital ekranda yardımseverlerin isimleri yayınlanacak.

Bilecik Minik Aybars İçin Tek Yürek
Bilecik Minik Aybars İçin Tek Yürek
İçeriği Görüntüle

Aybars Kafur İçin Düzenlenecek “Umut Gecesi” Ertelendi
Aybars Kafur İçin Düzenlenecek “Umut Gecesi” Ertelendi
İçeriği Görüntüle

Kaynak: HARUN REŞİT KAYMAZ