Bilecik’te 4 buçuk yaşındaki serebral palsi hastası Aybars Kafur’un tedavisi için valilik onaylı yardım kampanyası başlatıldı.
Ailesinin 14 yıl boyunca beklediği bir bebek olarak dünyaya gelen Aybars Kafur, 28 haftalık ve 1 kilo 430 gram ağırlığında doğdu. Doğumunun ardından 39 gün boyunca yenidoğan yoğun bakımında kalan Aybars’a 9 aylıkken serebral palsi teşhisi konuldu.
Bugün 4 buçuk yaşında olan Aybars, kendi başına hayatını sürdüremiyor. Konuşamayan, yürüyemeyen ve ellerini kullanamayan minik Aybars, günlük yaşamını anne ve babasının desteğiyle sürdürüyor.
Aybars’ın kök hücre tedavisine ulaşabilmesi için yaklaşık 15 gün önce valilik onaylı yardım kampanyası başlatıldı. Kampanyaya bugün itibarıyla İyiliğe Dokun Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de dahil olurken, Dernek Başkanı Aliye Ayaz ile Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin de Bileciklileri destek olmaya davet etti.
Tedavi için gerekli maddi kaynağın sağlanabilmesi amacıyla başlatılan kampanyaya destek olmak isteyen vatandaşlar bağışlarını Aybars Kafur adına açılan banka hesabına yapabiliyor.
Bağış için hesap bilgisi:
TR160001009010306267905003
Aybars KAFUR
Bilecik Daha Önce Başardı
Minik Aybars’ın tedavi masraflarının karşılanabilmesi için Bilecik’te destek çağrıları yapılırken, şehirde daha önce yaşanan bir dayanışma örneği ise yeniden hatırlatıldı.
Bilecik kamuoyu, daha önce SMA Tip 2 hastası olan minik Aydem Emine Dürük için de benzer bir dayanışma örneği sergilemişti. Şehirde başlatılan valilik onaylı kampanya kapsamında vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler adeta seferber olmuş, Aydem’in tedavisi için gerekli kaynak sağlanmıştı.
Toplanan bağışlarla yurt dışında tedaviye başlayan Aydem’in tedavi sürecinde olumlu gelişmeler yaşanması ise bu dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermişti.
Şimdi sıra Aybars’ta!
Aydem için tek yürek olan Bilecik’in, şimdi de Aybars için aynı dayanışmayı göstermesi umut ediliyor.
Haydi Bilecik… Aydem için başardık, Aybars için de başarabiliriz!






