Osmanlı şerbeti, Bilecik Şeyh Edebali üniversitesi Bilecik TSO öncülüğünde SLOW FOOD tarafından koruma altına alındı.
Geçtiğimiz Nisan ayında Osmanlı Şerbeti'nin ulusal ve uluslararası platformlarda koruma altına alınması için geleneksel ad tescil başvurusu yapılırken, Slow Food'un "Lezzet Gemisi" (Ark of Taste) programı için müracaatta bulunulmuştu.
Bilecik Şeyh Edebali üniversitesi ile Bilecik TSO tarafından yapılan girişmlerin sonucunda Osmanlı şerbeti, Slow Food'un "Lezzet Gemisi" (Ark of Taste) programında koruma altına alındı. Program, Osmanlı şerbetinin uluslararası alanda tanınmasını ve korunmasını sağlayacak.
Kültürel mirasın sürdürülebilirliği ve tanıtımı açısından büyük önem taşıyan koruma; Osmanlı şerbetlerini hem ulusal hem de uluslararası platformda koruma altına almak için yapılan önemli bir adım olarak görülüyor.
Bu süreç ile Osmanlı şerbetlerinin gelecek nesillere aktarılmasını ve küresel platformda tanıtılmasını hedefleniyor.