Koltuk hırsıyla ele geçirilen 75 günlük başkanlığın sancıları devam ediyor.
75 günlük verilen hatalı imarlardan Sadık Kaya ve Başkan Yardımcısı Cabir Sağlam’a müfettiş gelmesinin ardından 75 günlük süreçte gölge başkanlık yapan Ahmet Gürses hakkında 8 ayrı iddianame ile ilgili Bilecik Belediyesine müfettiş geldiği öğrenildi.
52 BİN TL’LİK LÜKS MARKA KİŞİSEL EŞYA
Hatırlanacağı üzere, Gürses’in 3 Şubat 2024 tarihinde Eskişehir’deki bir mağazadan 52 bin 360 TL tutarında 117 kalem alışveriş yaptığı ve bu harcamayı şahsi kredi kartıyla ödedikten sonra Kayı AŞ’den nakit tahsil ettiği öne sürüldü.
Alınan ürünler arasında lüks marka montlar, ayakkabılar, çantalar ve kişisel bakım ürünlerinin de yer aldığı görüldü.
ALINMAYAN HİZMETİN PARASI PEŞİN ÖDENDİ
Diğer yandan; İYİ Partili Gürses, Bilecik Belediyesi yönetimindeyken İYİ Parti Gençlik Kolları Başkanı ve Gürses’in kendi Avukatı olan Berke Furkan Altınay ile imzaladığı skandal bir sözleşme ortaya çıkmıştı.
Belediye bünyesinde kadrolu 3 Avukat, ayrıca Kayı AŞ’de bir Avukat bulunmasına rağmen Kayı AŞ’de ikinci Avukat olarak Gürses’in kendi Avukatı Berke Furkan Altınay ile 1 yıllık sözleşme yapıldı.
Şirketin dışarıdan aylık 10 bin TL’ye avukat ile sözleşmesi varken, Altınay ile bu ücretin 2,5 katı olan 25 bin TL’ye sözleşme imzalandığı iddiaları da gündeme bomba gibi düşmüştü.
Belediyenin diğer Avukatları aylık ücret alırken aynı zamanda Ahmet Gürses’in şahsi Avukatlığı da yapan Altınay’dan hizmet alınmadan 6 aylık peşin 187,500,00 TL ödeme yapıldığı ortaya çıkmıştı.
BAYRAKLAR NEREDE?
Gürses’in kişisel harcamalarına yönelik skandal iddialar büyük şaşkınlık yarattı.
Daha önceki Belediye Başkanı Semih Şahin döneminde denetleme komisyonunda ortaya çıkan binlerce bayrak alımına 75 günlük dönemde de dahil olunduğu ortaya çıktı.
İddialara göre; bu dönemde bir reklam firmasından 330 bin TL ödenerek 1050 adet bayrağın alındığı; fakat Kayı AŞ. şirketinin faaliyet alanında olmadığı gibi bayrakların şirkete hiç gelmediği tespit edilirken şirket, zarar uğratıldı.
LOKUMLARI KİM YEDİ?
İddialara göre yine Bilecik’te faaliyet gösteren bir kuruyemiş dükkanından 22 bin 800 TL’ye 57 adet lokum alındığı ve bunların şirkete hiç gelmediği tespit edildi.
BUZDOLABI-ÇAMAŞIR MAKİNELERİ KİMDE?
İlimizde faaliyet gösteren bir beyaz eşya dükkanından buzdolabı ve çamaşır makinesinin alındığı ve bunlara 30 bin TL ödendiği gelen iddialar arasında yer alırken; bu beyaz eşyaların belediyede çalışan bir kadına verildiği söylenmesine rağmen şirket karar defterinde yapılan yardım ve bağışla ilgili yönetim kurulu kararı alındığına dair hiçbir tutanağın bulunmadığı öğrenildi.
ORTAYA ÇIKINCA GERİ ÖDEDİ AMA…
Bu olayın ortaya çıkmasının ardından belediyede çalışan kadın personelin alınan beyaz eşyaların kendisine verildiğini kabul ederek, alınan beyaz eşyaların parasını belediyeye ödediği gelen bilgiler arasında yer aldı.
Gelinen süreç sonunda beyaz eşyaların ödemesini yapabilecek ekonomik güce sahip belediye çalışanı kadına neden beyaz eşya ve çeşitli kişisel eşya alımı yapıldığı kafalarda soru işareti yarattı… Diğer yandan bu kadının 75 günlük başkanlık döneminde sendikaya da geçirildiği gelen iddialar arasında yer aldı.
ALINAN EŞYALARIN AKIBETİ BELLİ DEĞİL
Diğer yandan; yine TOKİ’de bir ihtiyaç sahibine buzdolabı ve çamaşır makinesi ve buzdolabı alınarak 14 bin TL ödendiği fakat bunun da şirket yönetim kurulu kararı ve teslim tutanağı bulunmadığı iddia edildi.
İlimizde bir beyaz eşya dükkanında 3 adet şarjlı dik süpürge alımına 40 bin TL ödendiği ve bunların Kayı AŞ demirbaşına kayıt edilmediği, şirketin depolarında da olmadığı iddia edildi.
ADAPAZARI’NDAN TEMİZLİK ve GIDA MALZEMESİ
Adapazarı’ndaki bir firmadan 182 bin TL tutarında su, bakliyat, çamaşır suyu, nişasta, tuz ruhu alımı yapıldığı ve bu stokların kayıt edilmediği hatta şirkete hiç gelmediği gelen iddialar arasında yer aldı.
BELEDİYEDEN GÜRSES’E SUÇ DUYURUSU
Tüm bu alımların ardından Bilecik Belediyesi tarafından; Kayı Gıda Temizlik San. Tic. Aş de şirkete fatura ettiği kişisel eşyaların parasını şirketten nakit tahsil eden ve şirket adına aldığı fakat şirkete teslim etmediği, akıbeti nerede olduğu bilinmeyen malzemeleri zimmetine geçirerek haksız kazanç sağlayan, şirketi zarara uğratan Ahmet Gürses hakkında görevi kötüye kullanmak ve zimmet fiillerinden dolayı suç duyurusunda bulunulmuştu.
GÜRSES İÇİN MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ
75 günlük süreçte gölge başkanlık yaptığı öne sürülen Ahmet Gürses hakkında 8 ayrı iddianame hazırlandığı ve bu kapsamda inceleme başlatıldığı öğrenildi.
75 günlük süreçte yapılan alımların usulsüz olduğuna ilişkin iddiaların yansıra iddiaları gündeme taşımamızın ardından gelinen son süreçte Gürses’e yönelik iddialarla ilgili Bilecik Belediyesine müfettiş görevlendirilerek ilgili iddiaların incelendiği, konuya müdahil olan firma yetkililerinin de bilgisine başvurulduğu gelen bilgiler arasında yer aldı.