Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Gölpazarı ilçesinde alışveriş merkezi ve kapalı pazar temel atma töreni ile Şehit Ast. Ömer Halisdemir Parkı'nın açılış töreni sonrası sektör temsilcileriyle biraraya geldi.

Açılış törenine; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanı sıra Bilecik AK Parti Milletvekili Selim Yağcı, Vali Bilal Şentürk, İlçe Kaymakamı Efecan Şahin, Belediye Başkanı Hayri Suer, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

“AŞK İLE ÇALIŞAN YORULMAZ”

Kendisi de Gölpazarlı olan ve törende konuşma gerçekleştiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ata toprağında bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “bildiğiniz gibi TOKİ'nin projesi devam ediyor. Yaklaşık 177 konutluk bir proje inşallah onu da en kısa sürede hak sahiplerine teslim edeceğiz. Cumhurbaşkanımız hükümetlerimiz döneminde TOKİ vasıtasıyla yapılan 1 milyonuncu konutun anahtarını hak sahiplerine verdi. Bunlar eser ve hizmet siyasetinin sonuçları, siz bize itimat ettiniz, Sayın Cumhurbaşkanımıza güvendiniz, o itimat ve güven size yatırım olarak geri dönüyor. Ben birçok projeye bu anlamda şahitlik ettim. Belediyecilik denilince AK Parti belediyeciliği, model alınan referans gösterilen bir konuma geldi. Bizler bu ülkeye, bu millete hizmet etmeye aşık bir neslin temsilcileriyiz. Hizmet, medeniyet ve millet diyerek çalışmalarımızı kesintisiz sürdürmeye devam edeceğiz ve asla yorulmayacağız.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi 'Aşk ile çalışan yorulmaz' diyerek asla yavaşlamayacağız. Yolunda yürüdüğümüz bu kutlu dava ile ne kadar iftihar etsek azdır. Bu ülkenin ne kadar vizyon projesi varsa hepsi bu kadroların, Cumhurbaşkanımızın kararlı ve güçlü duruşunun bir göstergesidir” dedi.

Bundan 30-40 sene öncesinde Gölpazarı'nın Bilecik'in en kalabalık ilçesi olduğunu ancak göç yaşandığını belirten Dönmez, "amacımız artık göçü tersine çevirmek. İnsanımızı doğduğu yerde doyurmak gibi temel prensibimiz var. Tüm gayretimiz, çabamız o yönde olacak. İnanıyorum ki burada daha fazla gelir elde edeceksiniz çünkü bu tip ilçelerde hayat görece büyükşehirlere göre daha ucuz olacak" ifadelerine yer verdi.

BAKAN PAKDEMİRLİ, MÜSİLAJ HAKKINDA KONUŞTU

Tarihi Taş Han'daki toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Pakdemirli, Marmara Denizi'ni etkisi altına alan deniz salyası (müsilaj) nedeniyle av yasağını uzatmayı düşünmediklerini söyledi.

Bakan Pakdemirli, "müsilaj ile mücadele biraz sabır da gerektiriyor. Çevre ve Şehircilik Bakanımızın liderliğinde güzel bir çalışma burada yapılıyor. Tabii ki Meclis’te Müsilaj Komisyonu da kuruldu. Onunla alakalı da önümüzdeki hafta Bakanlığımızdan bir Bakan Yardımcısı ve bir Genel Müdürümüzde özellikle bizimle ilgili olan konularla alakalı da bu Komisyona sunum yapacaklar. Mesele balıklar konusunda geldiği zaman bize hep bu konu soruluyor. Şuan itibariyle Marmara Denizi'nden çıkan balıkların yenilmesi ve tüketilmesi ile alakalı herhangi bir problem yok. Zaten şu anda av mevsimi açık değil yasağın geçerli olduğu dönemdeyiz. Bu av yasağı ne zamana kadar devam ediyor 1 Eylül'e kadar. Bunun haricinde olta balıkçılığına yani kıyı balıkçılığına şuan Marmara Denizi açık buradan tutulan ve avlanılan balıklar özellikle tezgahlarda çok fazla yer almıyor ama yer alsa dahi bunların da yenilmesi ve tüketilmesiyle ilgili herhangi bir problem, bulgumuz şu ana kadar yok. Av yasağının Marmara özelinde devam etmesi konusuyla ilgili henüz bir gereksinim duymuyoruz, eğer bir gereksinim duyacak olursak 1 Eylül tarihi belki biraz daha uzatılabilir ama bir gereksinim duymayacağımızı düşünüyorum. Zaten av yasağını 1 Eylül'den itibaren açsak bile Marmara'nın birçok kesiminde büyük gırgır avcılığı yasak, Adalar etrafında mesela yasak. Bu anlamda ben herhangi bir problem olmadığını söylemekle beraber şimdilik de av yasağının uzatılacağıyla alakalı yani mevsimin uzatılacağıyla alakalı bir değerlendirmemiz yok, gerekirse bu değerlendirmeyi yaparız" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim