Bilecik’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında düzenlenen satranç turnuvasında 60 sporcu mücadele etti. Çevre illerden de katılımın olduğu organizasyonda dereceye giren sporcular ödüllendirildi.

Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Bilecik Satranç İl Temsilciliği iş birliğinde, Bilecik Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen turnuva, 24-25 Ekim tarihlerinde yapıldı. 7, 8, 9, 10, 11 ve 12 yaş kategorilerinin yanı sıra açık kategoride düzenlenen müsabakalar, 5 tur üzerinden oynandı. Sporcular, dereceye girebilmek için hamlelerini dikkatle planlarken turnuva boyunca rekabetin yanı sıra centilmenlik ve dostluk da ön plana çıktı.
Başhakemliğini Tamer Kalyoncu’nun, başhakem yardımcılığını Özge Yiğittap’ın üstlendiği organizasyonda 10 hakem görev yaptı. Turnuva öncesinde kokartlarını tecrübeli il hakemlerinden alan yeni aday hakemler de meslek hayatlarına ilk adımlarını attı.
Turnuva sonunda dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Bilecik Satranç İl Temsilcisi Cumhur Babaoğlu, organizasyona katılan sporculara, antrenörlere, hakemlere ve velilere teşekkür ederek Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne katkılarından dolayı şükranlarını sundu. Babaoğlu, 2026-2027 döneminde satranç faaliyetlerinin devam edeceğini bildirdi.









