Bilecik’te öğrencileri bilim, teknoloji ve yenilikçi öğrenme ortamlarıyla buluşturan “Maarif Modeli Işığında Bilecik Bilim Şenliği” başladı. Bilecik İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında düzenlenen etkinlikte, öğrencilerin hazırladığı bilimsel çalışmalar ve projeler katılımcıların beğenisine sunuluyor.
Bilim şenliğinin açılışına Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri D. Gürkan Akyol da katıldı. Odanın sponsorları arasında yer aldığı etkinlikte öğrenciler, hazırladıkları projeleri ziyaretçilere tanıtarak bilimsel meraklarını ve üretim becerilerini ortaya koyuyor.
Şenlikle öğrencilerin yalnızca bilgiyi öğrenmeleri değil, araştırmaları, sorgulamaları, keşfetmeleri ve kendi fikirlerini projelere dönüştürmeleri hedefleniyor. Bilim, teknoloji, sanat ve yenilikçi eğitim anlayışını bir araya getiren şenlik, öğrencilerin farklı alanlarda deneyim kazanmasına ve bilimsel çalışmalarını geniş kitlelerle paylaşmasına imkan sağlıyor.
Bilecik Ticaret ve Sanayi Odasının da destek verdiği organizasyon, kentte gençlerin bilim ve teknolojiye ilgisinin artırılmasına yönelik önemli etkinliklerden biri olarak gerçekleştiriliyor.







