Yeniden Refah Partisi Bozüyük İlçe Başkanı Aykut Kayacık, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’nun son günlerde yaptığı açıklamalara tepki göstererek, belediye yönetiminin sorunları çözmek yerine eleştirileri gündeme getirenleri hedef aldığını savundu.

700004977 1803996380938500 2676880151970058260 N

Kayacık, yaptığı açıklamada siyaseti polemik üretmek olarak görmediklerini belirterek, vatandaşın sorunlarını yerinde görmek, eksikleri gündeme taşımak ve çözüm için takipçi olmak amacıyla hareket ettiklerini ifade etti.

Yeşilkent bölgesindeki parklarla ilgili sürecin açık olduğunu belirten Kayacık, parklardaki bakımsızlık, yıpranmış alanlar ve çocuklar açısından oluşan risklerin 18 Temmuz’da yerel medya aracılığıyla kamuoyuna duyurulduğunu hatırlattı. Belediyenin göreve davet edilmesine rağmen günler boyunca somut bir çalışma yapılmadığını öne süren Kayacık, 27 Temmuz’da parkları yeniden kontrol ettiklerinde sorunların devam ettiğini söyledi.

Kayacık, özellikle çocukların kullandığı oyun alanlarının bakımsız ve yıpranmış halde bırakılmasının kabul edilemeyeceğini belirterek, “Çocuk oyun alanları ihmal kaldıracak yerler değildir.” dedi.

Belediye Başkanı Bakkalcıoğlu’nun açıklamalarında sorunun kendisi yerine konuyu gündeme getirenlerin hedef alındığını savunan Kayacık, belediye yönetiminin öncelikle parklardaki eksikliklerin neden zamanında giderilmediğini açıklaması gerektiğini söyledi.

Yrp Bozuyuk

Parklarda kullanılan boyalar üzerinden yapılan değerlendirmelere de değinen Kayacık, kullanılan boyaların standartlara uygun olduğunu belirterek, tartışmanın asıl konudan uzaklaştırılmaması gerektiğini ifade etti. Kayacık, çocukların sağlığı ve güvenliği konusunda hassasiyet gösteriliyorsa öncelikle parkların neden uzun süre bakımsız bırakıldığının sorgulanması gerektiğini kaydetti.

Yeniden Refah Partisi olarak muhalefetin temel görevlerinden birinin belediye yönetimini denetlemek ve vatandaşın sorunlarını gündeme taşımak olduğunu belirten Kayacık, Bozüyük’te bu sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceklerini söyledi.

Kayacık, “Bizim siyaset anlayışımız; laf değil hizmet, mazeret değil çözüm, algı değil hakikattir.” diyerek, ilçenin sorunlarını gündeme getirmekten geri adım atmayacaklarını vurguladı.

Belediye Başkanı Bakkalcıoğlu’nun yaklaşık bir buçuk saatlik açıklamasına da değinen Kayacık, değerlendirmelerin sözlerden çok yapılan hizmetler üzerinden ele alınması gerektiğini belirterek, Bozüyük’te hangi sorunların çözüldüğünün ve hangi eksiklerin giderildiğinin kamuoyunca değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Kayacık, Yeniden Refah Partisi Bozüyük İlçe Başkanlığı olarak vatandaşların sorunlarını takip etmeye, eksikleri gündeme getirmeye ve Bozüyük için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ