Yeniden Refah Partisi 3'üncü olağan il kongresi coşkuyla gerçekleştirildi.
Genel Merkez Başkan Yardımcısı Kocael Milletvekili Mehmet Aşıla'nın da katıldığı toplantıya partililerin ilgisi yoğun oldu. Coşkulu bir havada geçen kongrede tek aday olan mevcut İl Başkanı Cafer Arslanboğa, yeniden seçilerek güven tazeledi.
Mevcut sistemden memnun olmayan vatandaşların Yeniden Refah Partisi'nde birleştiğini belirten Arslanboğa, hizmet etmek için mücadele vermeye devam edeceklerini vurguladı.


Daha sonra söz alan Genel Başkan Yardımcısı Aşıla ise AK Parti iktidarını hedef alarak çözümün Yeniden refah Partisi olduğunu dile getirdi.
Güçlü ekonomi vurgusu yaparak Necmettin Erbakan döneminde uygulanan politikalarla Türkiye'nin kısa bir sürede güçlenerek ayağa kalkacağını belirten Aşıla şöyle konuştu:

"Tarihin en badireli dönemlerini yaşıyoruz. Ülkemizde, bölgemizde, dünyamın her yerinde zulüm var. Özellikle son yıllarda da artış gösterdiğini görüyoruz. İslam bölgeleri paramparca. Erbakan hocam bize 30 yıl önce karşılacağımız felaketleri anlatmıştı ancak biz bundan ders almamışız.

Erbakan hocamız bizim yaratış gayemiz bütün insanlığın kurtuluşu için çalışmaktır derdi. Bu siyonistler bizden olmayan hekes köle olarak yaratılmıştır diyor.

"GELECEĞİMİZİ KARARTTILAR"
Borç alan emir alır. Geleceğimizi kararttılar. Bu ülke bu sene 50 milyar dolar faiz ödeyecek. Ülkemizin dev kuruluşları 70 Milyar dolar karşılığında peşkeş çekildi. Para yok değil, var ama yandaşlardan bize sıra gelmiyor. Sonra Diyanet İşleri Başkanı çıkıp emekliye,asgari ücretliye zekat verilebilir diyor. Emekli, asgari ücretli bu durumda.
Boş laf değil, icraat lazım. Ekonomiyi düzeltmek için zamanında Erbakan Hocamızın yaptığı gibi  denk bütçe ve havuz sistemini uygulamamız gerekiyor.

İsraf etmeyelim, bu ülke sadece 6 ayda ayağa kalkar. Eğitimi, üretimi, adaleti güçlendirelim 1 senede düzelir bu ülke. 

"PKK SİLAH BIRAKTI DİYORLAR AMA..."
Pkk silah bıraktı diyorlar, hepmiz sevindik tabi ama YPG, PYD ne yapacak? Bilgi de vermiyorsunuz. Bizim üniter yapımız ne olacak? Bir sabah federasyon olarak mı uyanacağız? İsrail mutlu bu işten, emellerine ulaşıyor. Biz hala boş laflarla geçiştirmeye çalışıyoruz.


"ÇARE MİLLİ GÖRÜŞ"
İnsnalar artık bu düzenden bıktı. Çare milli görüş diyorlar. 659 bin üyemizle şu anda Türkiye'nin en büyük 3'üncü partisiyiz. Gümbür gümbür geliyoruz. Sultan Muhammet Alparslan'ın, Sultan Abdulhamit Han'ın, Necmettin Erbakan Hocamızın ruhuyla geliyoruz."

BAŞKAN ARSLANBOĞA'NIN YÖNETM KURULU

Konuşmaların ardından yapılan seçimde mevcut il Başkanı Cafer Arslanboğa yeniden seçildi. Arslanboğa'nın Yönetim Kurulu listesinde şu isimler yer aldı:
Ahmet Aydeniz, Cihangir Kuduş, Bahattin Üstün, Sedat Karataş, İbrahim Yıldırım, Hüseyin Gayhan, Samet İşbilir, Mücahit Kor, Nihat Donat, Bekir Cansız, Mehmet Çümen, Sami Ayaslan, Ahmet Çelikal, Mehmet Gölcük, Melih Şahin, Erol Kuduş, İhsan Kaya, Hakan Manay, Şükrü Sakin, Abdullah Baran, Recai Göğercin, Ali Çelik, Süleyman Alğan, Levent Demirtaş, Hasan Tekin, Savaş Bayrak, Nizamettin Bilaloğlu, Kemal Kaplan, Yusuf Altın, Ferdi Yavuz, Faik Budak, İsmail Yumuşak, Münür Şahin, Niyazi Aksoy, Niyazi Alptekin, Tevfik Soydanak, Ramazan İpek, Oğuzhan Ateş, İbrahim Yanık, Sedat Salça, Bayram Öksüzoğlu, Ufuk Tufan, Murat esen, İsrafil Duymaç, Mustafa Akan, Abdurrahim Bağcı, Barış Cengiz, Ali Kuzu, Ramazan Şahin, Doğan Gökmen

Kaynak: NEVZAT KAPTAN