Bilecik Valisi Faik Oktay Sözer, Pazaryeri ilçesine bağlı Bozcaarmut Köyü'nü ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi, gölette incelemelerde bulundu ve çilek hasadına katıldı.

Bilecikte Çilek Zamanı 15729

Köy meydanında vatandaşlarla buluşan Vali Sözer, köy sakinlerinin talep ve önerilerini dinledi. Devletin tüm kurumlarıyla vatandaşların yanında olduğunu vurgulayan Sözer, bölgedeki ihtiyaçlar ve yürütülen çalışmalar hakkında vatandaşlarla görüş alışverişinde bulundu.

Ziyaret kapsamında Bozcaarmut Göleti'nde de incelemelerde bulunan Sözer, yetkililerden göletin mevcut durumu, su kapasitesi ve tarımsal sulamaya sağladığı katkılar hakkında bilgi aldı. Son dönemde etkili olan yağışların su kaynaklarına olumlu yansıdığını belirten Sözer, mevcut kaynakların verimli ve sürdürülebilir şekilde kullanılmasının önem taşıdığını ifade etti.

Bilecikte Çilek Zamanı 15728

Programın devamında köydeki çilek üretim alanlarını ziyaret eden Sözer, üreticilerle bir araya gelerek sezon çalışmaları hakkında bilgi aldı. Tarlaya girerek çilek hasadına katılan Sözer, üreticilerle sohbet ederek emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Tarımsal üretimin kırsal kalkınmanın temel unsurlarından biri olduğunu vurgulayan Sözer, Bilecik'te üretimi ve üreticiyi destekleyen çalışmaların devam edeceğini belirtti. Hasat yapan çiftçilere bereketli bir sezon temennisinde bulunan Sözer, üreticilere bol ve kazançlı bir hasat dönemi diledi.

Bozcaarmut Köyü'ndeki ziyaret, vatandaşlar ve üreticilerle çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.

Bilecikte Çilek Zamanı 15727Bilecikte Çilek Zamanı 15726

Muhabir: HARUN REŞİT KAYMAZ