Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen “Arapça’nın Yıldızları” programı, akademisyenler ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Üniversitede “Arapça’nın Yıldızları” Programı 13999

Kültürel ve akademik içerikleri bir araya getiren etkinlik, açılış konuşmalarıyla başladı. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Baş, programın önemine ilişkin değerlendirmelerde bulunurken; Öğr. Gör. Hale Garip Alloush ve Öğr. Gör. Muhammed İkbal Sevgili de etkinlik kapsamında bilgilendirmelerde bulundu.

Programda öğrenciler tarafından hazırlanan Arapça haber bülteni sunumları dikkat çekerken, küresel insani sorunlara yönelik farkındalık oluşturan içerikler de katılımcılara sunuldu. Ardından Arap edebiyatının farklı dönemlerinden seçilen eserlerin seslendirildiği şiir dinletileri gerçekleştirildi. Câhiliye döneminden Endülüs’e ve modern döneme uzanan seçkiler, izleyicilere edebî bir yolculuk yaşattı.

Etkinlik kapsamında sahnelenen tiyatro gösterisi, kuşaklar arası iletişim ve toplumsal konulara dikkat çekerken; ilahi dinletileri ve tartışma bölümleri de ilgiyle takip edildi.

Program, öğrencilerin sahne aldığı müzik performansıyla sona erdi. Katkı sunan öğrenci ve akademisyenlere katılım belgeleri takdim edildi.

Üniversitede “Arapça’nın Yıldızları” Programı 14000

Kaynak: HABER MERKEZİ