Ülkü Ocakları Bilecik İl Başkanlığı, Türk Dil Bayramı dolayısıyla Bilecik çarşı merkezinde dikkat çeken bir etkinliğe imza attı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda, Türkçenin zenginliğine dikkat çekmek amacıyla “öz Türkçe kelimeler” panosu hazırlandı.

Etkinlik kapsamında ilk olarak Ülkü Ocakları İl Başkanı tarafından “Ülkü” kelimesi yazılarak panoya asıldı. Daha sonra vatandaşlardan da kendi seçtikleri öz Türkçe kelimeleri yazmaları istendi. Katılımcıların katkılarıyla hazırlanan pano kısa sürede renkli görüntülere sahne oldu.

Gerçekleştirilen etkinlikle Türkçenin önemine dikkat çekmeyi ve dil bilincini canlı tutmayı hedeflediklerini belirten Ülkü Ocakları yetkilileri, vatandaşların gösterdiği ilgiden memnuniyet duyduklarını ifade etti.
Açıklamada, “Türkçemizin güzelliğini ve önemini yeniden hatırlatmayı amaçladığımız bu anlamlı etkinliğe katkı sunan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz.” denildi.







