Bilecik tarihinde bir ilk yaşanıyor! Türk Hava Kurumu (THK) Bilecik Şubesi, Bilecik'te daha önce hiç düzenlenmemiş olan yamaç paraşütü kursunu hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) desteğiyle yürütülecek proje kapsamında, Bilecik’te havacılık sporlarına yeni bir soluk kazandırılıyor.

536604625 17901190185253088 3898672094175247080 N Min (1)

THK Bilecik Şube Başkanı İlker Çınar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bilecik’te bir ilk! BEBKA tarafından desteklenen, Bilecik tarihinde ilk defa yapılacak olan yamaç paraşütü kursunun ön toplantısını havacılık kulübümüz ile gerçekleştirdik. Kulübümüz çatısı altında yeni bir spor dalının heyecanı artık Bilecik’te başlıyor!”

Yamaç paraşütü kursu ile hem gençlerin hem de doğa sporlarına ilgi duyan vatandaşların, güvenli ve profesyonel bir eğitim süreciyle havacılık sporlarına kazandırılması hedefleniyor

Kaynak: ALİ OSMAN ÇELİKAL