Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Sakarya Meydan Muharebesi’nin 105. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımlayarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatanın bağımsızlığı uğruna mücadele eden tüm kahramanları andı.

Başkan Subaşı, mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Sakarya Meydan Muharebesi sırasında verdiği tarihi emre yer vererek, bağımsızlık mücadelesinin kararlılığını ve vatan savunmasının önemini vurguladı.
Subaşı, “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır.” sözünü paylaşarak, Sakarya Meydan Muharebesi’nin Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki tarihi önemine dikkati çekti.
Sakarya Meydan Muharebesi’nin 105. yıl dönümünde Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatanın bağımsızlığı uğruna savaşan tüm kahramanları saygı ve minnetle andığını belirten Subaşı, şehit ve gazilerin fedakârlıklarının unutulmayacağını ifade etti.
Subaşı’nın mesajı, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin dönüm noktalarından biri olan Sakarya Meydan Muharebesi’nin yıl dönümünde, milli mücadele kahramanlarına duyulan vefayı bir kez daha ortaya koydu.






