Bilecik’in Söğüt ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında düzenlenen anma programında aziz şehitler dualarla yâd edildi.
Söğüt Şehitliği'nde gerçekleştirilen program, saygı duruşu, İstiklâl Marşı ve saygı atışıyla başladı. Programda şehit kabirlerine karanfiller bırakılırken, Kur'an-ı Kerim tilaveti okunarak vatan uğruna hayatını feda eden tüm şehitler için dualar edildi.
Anma programına Söğüt Kaymakamı Murat Yayabaşı, Söğüt Belediye Başkanı Ferhat Durgut, Jandarma Ulaştırma Eğitim Merkez Komutanı Jandarma Albay Dr. Talha Övet, Cumhuriyet Savcısı İbrahim Ekin, ilçe protokolü, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda, 15 Temmuz başta olmak üzere vatanın bölünmez bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı için canlarını feda eden tüm şehitler rahmet, minnet ve saygıyla anıldı. Kahraman gazilere de şükran dilekleri iletildi. Söğüt’te gerçekleştirilen anlamlı programda birlik ve beraberlik mesajları verilirken, şehitlerin emanetlerine sahip çıkılacağı vurgulandı.
Aziz şehitlerin ruhlarının şad, mekânlarının cennet olması temennisinde bulunuldu.






