Cumhurbaşkanlığı tarafından 31 Temmuz 2025 tarihinde yayımlanan , Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı general ve albayların 30 Ağustos 2025 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere terfileri gerçekleştirildi. Alınan karar doğrultusunda, Bilecik İl Jandarma Komutanı Albay Ferdi Erbakıcı, Jandarma Genel Komutanlığı’na atandı.
5 Eylül 2023 tarihinde Bilecik’teki görevine başlayan Albay Erbakıcı, yaklaşık iki yıl süresince yürüttüğü görev boyunca kentte asayiş ve güvenliğin sağlanmasında gösterdiği üstün gayretle takdir topladı.
Görevi süresince ilk kez Bilecik'te kurulan Jandarma Asayiş Vakfı İl Temsilciliği’ni de üstlenen Erbakıcı, şehit aileleri başta olmak üzere jandarma personelinin ailelerine yönelik destek çalışmalarıyla ön plana çıktı. Vakıf aracılığıyla emniyet ve asayiş hizmetlerinin desteklenmesi, halkın maddi ve manevi katkısının sağlanması gibi birçok alanda örnek projelere öncülük etti.
Yangınlara Müdahalede Ön Saflardaydı
Albay Erbakıcı, görev süresi boyunca sadece idari başarılarıyla değil, sahadaki varlığıyla da dikkat çekti. Özellikle son dönemde Bilecik'te meydana gelen orman yangınlarında aktif rol alarak bölgeden ayrılmadan yangın söndürme çalışmalarına bizzat katıldı. Bu azimli ve kararlı duruşu, vatandaşların takdirini kazandı ve halkın gönlünde özel bir yer edindi.
Bilecik’teki görev süresince sergilediği liderlik, sorumluluk ve hizmet anlayışıyla iz bırakan Albay Ferdi Erbakıcı’ya yeni görevinde başarılar diliyoruz.