Şeyh Edebali Üniversitesi ev sahipliğinde, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanı Bayram Özrek’in katılımıyla “Profesyonel Mutfağa Açılan Kapı” başlıklı etkinlik düzenlendi.

Profesyonel Mutfağa Açılan Kapı 15354

Aşçılık Programı öğrencilerinin mesleki gelişimine katkı sağlamak, gastronomi alanında farkındalık oluşturmak ve uygulamalı mutfak becerilerini geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen etkinlik, iki aşamalı olarak yapıldı. Programın ilk bölümünde düzenlenen seminerde, şeflik mesleğinin güncel dinamikleri, gastronomi sektöründe kariyer planlaması ve profesyonel mutfak kültürü ele alındı. Öğrenciler, sektörel deneyimlere ilişkin bilgi edinme fırsatı buldu.

Profesyonel Mutfağa Açılan Kapı 15356

Etkinliğin ikinci bölümünde ise uygulama mutfağında gerçekleştirilen atölye çalışmasında Şef Bayram Özrek tarafından İncirli Yumurta, Kaymaklı Bulgur Pilavı ve Keledoş yemekleri hazırlandı. Öğrenciler, yöresel mutfak kültürünü yerinde gözlemleyerek uygulamalı deneyim kazandı.

Öğr. Gör. Burak Çıtak tarafından yürütülen Mutfak Uygulamaları II dersi kapsamında gerçekleştirilen etkinliğin, üniversite–sektör iş birliğini güçlendirdiği ve öğrencilerin mesleki gelişimine katkı sunduğu belirtildi.

Profesyonel Mutfağa Açılan Kapı 15355Profesyonel Mutfağa Açılan Kapı 15357Profesyonel Mutfağa Açılan Kapı 15358

Kaynak: HABER MERKEZİ