İnhisar Belediye Başkanı Nihal Arslan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Başkan Arslan’ın mesajında şu ifadeler yer aldı:
“19 Mayıs, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin simgesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı tarihtir. 19 Mayıs 1919, işgal altındaki topraklarımızda özgürlük ateşini yakarak, milletimizin kurtuluşunun ilk adımını attığı gündür. Bu tarih, sadece bir zaferin değil, aynı zamanda Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık yolundaki kararlılığının da simgesidir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu günü gençlerimize ithaf ederek, Cumhuriyetimizin yarınının gençlerimizin ellerinde şekilleneceğine olan güvenini ifade etmiştir. Gençlerimiz, özgür ve bağımsız bir Türkiye’nin teminatıdır. Her bir genç, Atatürk’ün izinden giderek, ülkemizin kalkınması ve güçlenmesi için mücadele edecek, Türkiye’yi daha aydınlık bir geleceğe taşıyacaktır.
Bugün, 19 Mayıs’ı yalnızca bir tarih olarak değil, milletimizin özgürlüğünü ve bağımsızlığını kazandığı, bu topraklarda kendi kaderini tayin etme iradesini ortaya koyduğu bir zafer olarak kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; Türk milletinin 19 Mayıs’ını gururla kutluyorum.”