Marmara Üniversitesi eskiçağ ve tarih bölümü hocaları Osmaneli ilçesinde bulunan antik dönemden,  Osmanlı döneminden kadar uzanan, yollar, kaleler, köprüler, kuleler, mezar taşları, türbeler vb. tarihi eser ve varlıklarla ilgili çalışmalarına devam ediyor.

Daha önceki yıllarda Osmaneli ialçesinde bir çok eseri ortaya çıkaran ve bunu kitap haline getiren Doç Dr Hüseyin Sami Öztürk ve Prof Dr Fehmi Yılmaz bu yılda Osmaneli ilçesinde araştırmalarını sürdürüyor.

Araştırma çalışmalarına Prof Dr Hüseyin Yılmaz, Prof Dr Abdülhamid Kırmızı, Araştırma görevlisi Hazel Deniz Tokyay, Ezgi Demirhan Yılmaz ve Bakanlık Temsilcisi Cihat Topoz katılım sağladı.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin,”değerli hocalarımıza ilçemizde yaptıkları araştırmalar ve kattıkları değer için çok teşekkür etti.Osmanlı İmparatorluğu ile ilgili Dünya da son günlerde artan bilgi edinme ve dili,yönetim biçimi,başarının perde arkası ve bir çok konu Bilecik Söğüt olduğu kadar Osmaneli ilçemizde cazip hale getiriyor.Söğüt ve Bilecik devletimizin destekleri ile organizasyonlarda tanıtılıyor.Anadolu Selçuklu,Osmanlı kuruluşunda ve Kurtuluş Savaşındaki önemi nedeniyle çok değerli geçmişe ve tarihe sahip Osmaneli Üniversitelerimizin desteği,kıymetli hocalarımızın araştırma ve yayınları ile kendini tanıtmaya başladı.İşgal görmeyen Bilecik ve çevresindeki tek ilçe olan Osmaneli sahip olduğu tarihsel ve kültürel varlıklarıyla Türkiye ve Dünya da yükselen değer olmayı hak ediyor. Değerli hocalarımıza ilçemize katkıları için tekrar teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” dedi.

Muhabir: TE Bilişim