İnönü Zaferleri’nin 105. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma programları, Vali Faik Oktay Sözer ve il protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi.

Anma programı, Metristepe Zafer Anıtı’nda başladı. Burada gerçekleştirilen törende saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu ve saygı atışı yapıldı. Ardından Vali Sözer tarafından Şeref Defteri imzalandı. Program kapsamında Doruk Şehitliği ziyaret edilerek şehitlerin kabirlerine çiçek bırakıldı.
Programın ikinci bölümünde İnönü Savaşları Şehitliği’nde anma töreni gerçekleştirildi. Törende Vali Sözer tarafından şehitlik anıtına çelenk sunuldu, ardından şehit kabirlerine çiçek bırakılarak Şehitlik Defteri imzalandı.

Törende konuşan Vali Faik Oktay Sözer, İnönü Zaferleri’nin milletin bağımsızlık mücadelesindeki kritik rolüne dikkat çekerek, zaferlerin yokluklar içinde verilen kararlı mücadelenin bir sonucu olduğunu ifade etti.
Sözer, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Siz orada yalnız düşmanı değil, milletin makûs talihini de yendiniz.” sözünü hatırlatarak, İnönü Zaferleri’nin sadece askeri bir başarı değil, aynı zamanda milletin kaderini değiştiren bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.
Konuşmasında ayrıca, zaferlerin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin otoritesini güçlendirdiğini belirten Sözer, bu mücadelenin milletin bağımsızlığa olan sarsılmaz inancının en güçlü göstergelerinden biri olduğunu ifade etti.










