Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, yarin11.com’un dijital stüdyosunda gazeteci Cafer Elmas moderatörlüğünde katıldığı programda, kent gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Subaşı, ''Yeni hastane otoparkında yer bulmakta zorlanılması ve minibüslerin içeri girmemesi eleştirileri var. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?'' sorusuna şu cevabı verdi:
''Orada neden bu sağlık tesisi kurgulanırken otopark yapılmamış? Ya da geçiş sağlanmamış? Biliyorsunuz, insanlar orada; aylarca haberleri yaptınız, bütün gazeteci arkadaşlarımız yazdı. Karşıdan karşıya geçmek zorunda kaldılar. Benim esnaf ziyaretlerimde, özellikle istasyon bölgesinde, en büyük sorun, dolmuşların içeri girememesi. Çünkü alan böyle planlanmamış. Dolmuş maalesef oraya girip manevra yapamıyor. Ambulans yeri var, ancak toplu taşıma aracının gireceği ve hastayı indireceği alan planlanmamış. Biz gerekli izinleri alırsak, dolmuşlar içeri girmek isteyecek. Vatandaşlarımız da bunu destekliyor. Üst geçit ise merdivenli; yaşlı ve hasta vatandaşlar için erişim zor.
Sağlık tesisi ile ilgili hiçbir sözümüz yok, ancak eksikliklerin de konuşulması gerekiyor. Konu, tesisin zamanında doğru şekilde yapılmamış olması ve bugün bu eksikliğin acısının yaşanmasıdır. Umuyorum, yıllarca bitmeyen stadyum da en kısa sürede tamamlanır ve otopark sorunu çözülmüş olur. Burası, Ertuğrul Gazi Mahallesi’nin tam göbeğinde, insanların yaşadığı bir alan. Gelen projelere çok seviniyoruz, çünkü elimize yatırım geliyor. Vesile olanlara teşekkür ediyoruz. Ancak umuyorum ki bu projeler yalnızca pilot projeler değil, mantıklı ve kalıcı imza projeler olarak hayata geçirilsin.''






