Bilecik Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde, Aile Eğitim Programı (AEP) eğiticileri ve meslek personeline yönelik “Dijitalleşen Dünyada Aile Yaşam Döngüsü” konulu eğitim düzenlendi. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Tuba Sütlüoğlu tarafından verilen eğitimde, dijitalleşmenin aile ilişkileri ve iletişim üzerindeki etkileri değerlendirildi.

Bilecik Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, aile yapısının korunması, güçlendirilmesi ve değişen toplumsal koşullara uyum sağlanması amacıyla eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda İl Müdürlüğünde, Aile Eğitim Programı eğiticileri ile meslek personeline yönelik “Dijitalleşen Dünyada Aile Yaşam Döngüsü” başlıklı eğitim gerçekleştirildi.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Tuba Sütlüoğlu'nun verdiği eğitimde, teknolojinin aile yaşamında meydana getirdiği değişimler kapsamlı şekilde ele alındı.
AİLE İÇİ İLETİŞİM VE DEĞİŞEN DİNAMİKLER KONUŞULDU
Eğitim programında dijitalleşmenin aile bireyleri arasındaki ilişkilere etkisi, aile içi iletişimin önemi ve teknolojik gelişmelerle birlikte değişen aile dinamikleri üzerinde duruldu. Dijital araçların günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline gelmesiyle aile ilişkilerinde ortaya çıkan yeni durumlar değerlendirilirken, teknolojinin bilinçli kullanımının aile yaşamına sağlayabileceği katkılar hakkında katılımcılara bilgi verildi.
Programla birlikte Aile Eğitim Programı eğiticileri ve meslek personelinin dijitalleşme sürecinin aile üzerindeki etkilerine ilişkin bilgi ve farkındalıklarının artırılması amaçlandı.
AİLELERİN GÜÇLENDİRİLMESİNE YÖNELİK EĞİTİMLER SÜRÜYOR
Bilecik Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, ailelerin değişen toplumsal ve teknolojik koşullara uyum sağlamalarına destek olmak amacıyla eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor. İl Müdürlüğü, eğitime sağladığı değerli katkılardan dolayı Dr. Öğr. Üyesi Tuba Sütlüoğlu'na teşekkür etti.





