Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla Kasımpaşa Camii’nde engelli bireyler ve ailelerine yönelik anlamlı bir program düzenlendi.
İlçe Engelli Koordinatörü Hasan Cin’in rehberliğinde gerçekleştirilen programa Bozüyük Müftüsü Kemal Arpacı da katıldı. Programda engelli bireyler ve aileleriyle bir araya gelinerek cami ve din hizmetlerine erişim konusunda değerlendirmelerde bulunuldu. Buluşmada, engelli bireylerin dini ve sosyal hayata daha etkin katılımının sağlanması, camilerde karşılaşılan sorunların belirlenmesi ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerinin geliştirilmesi konuları ele alındı.
Bozüyük Müftüsü Kemal Arpacı, engelli bireylerin camilerden ve din hizmetlerinden eşit şekilde faydalanabilmesinin önemine dikkati çekti. Arpacı, bu tür buluşmaların toplumsal dayanışmayı ve farkındalığı güçlendirdiğini belirtti. Program, engelli bireyler, aileleri ve din görevlilerinin karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.





