AK Parti Bilecik Milletvekili  Selim Yağcı, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası’nda yaptığı açıklamada, ilçede devam eden ve tamamlanan projelerden bahsederken; 2023 yılı içinde Lojistik Merkez Projesinin kalan kısmı için İhale aşamasının tamamlanıp hızla inşaatına başlanacağını belirtti.

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı;  İlçe Başkanı Hüsnü Ersoy ve İlçe Partilileri ile birlikte Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Bilecik Milletvekilli Selim Yağcı, Oda Organ Seçimleri sürecinin çok yoğun bir rekabet ortamında geçtiğini adeta genel seçimler havasında bir coşkunun  yaşandığını ve bunun sonucunda da göreve gelen kişileri içtenlikle tebrik ederek yeni oluşan Meslek Komiteleri, Meclis ve Yönetim Kurulu Organlarındakilere görevlerinde başarılar diledi.

Ziyaret sırasında ağırlıklı olarak  Bozüyük'ün yakından takip ettiği Gümrük Müdürlüğü ve Lojistik Köy konuları ve yapılması gerekenler görüşüldü.

Milletvekili Yağcı; Şehrin jeopolitik konum ve mevcut sanayi yatırımları ile bölgenin göz bebeği konumunda olduğunu, bu anlamda da özellikle geç kalınmış bir proje olarak Lojistik merkez Projesi'nin ve Gümrük Müdürlüğü kurulmasının en kısa zamanda hayata geçirilmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade etti.

Bu anlamda 2023 yılı içinde Lojistik Merkez Projesi'nin kalan kısmı için İhale aşamasının tamamlanıp hızla inşaatına başlanacağını belirtti.

Milletvekili Yağcı “Cumhurbaşkanımız gece gündüz durmaksızın ülkemiz için çalışıyor. Ülkemizde çok büyük projele hayata geçirildi. 2023 yılı ile birlikte ülkemiz çok daha güzel gelişmeleri yaşayacak. Bu anlamda ilçemize de hızlı tren, devlet hastanesi yeni diş hastanesi ve bunun gibi birçok proje kazandırıldı.”dedi.

Ayrıca, bölgenin ihracat potansiyelinin çok daha yüksek olduğunu ve bunun daha net rakamlar ile belirlenmesinin gerektiğini, atıl kalan Toprak Holding Firmaları gibi işletmelerin son durum tespitlerinin yapılması ve bir an önce ekonomiye kazandırılabilmelerinin öneminden bahsetti.

Yine şehirde konut yapımı anlamında büyüme alanlarının bir an önce ele alınması ve altyapı sanayileşme ve özellikle de küçük sanayi sitesi için yeni alanlar yaratılması ve KOBİ niteliğindeki işletmelerin büyüme alanlarının geliştirilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Meclis Başkanı Mehmet Doğan Tunç; Bilecik Milletvekili Selim Yağcı’ya ziyaretleri sebebi ile teşekkür etti ve öncelikle Lojistik Merkez Projesinin hayata geçirilmesinin Bilecik’i bir cazibe merkezine dönüştüreceğini belirtti.

Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çelik; ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederken “Seçim sona erdi, bundan sonra, zaman birlik ve beraberlik zamanı, hep birlikte Bozüyük için çalışma, üretme ve Bozüyük’ü geliştirme zamanıdır, ben ve arkadaşlarımız bu heyecan ile çalışmalarımıza başladık her türlü fedakârlığı almaya hazırız bu süreçte de Milletvekilimizden değerli katkı, görüş öneri ve desteklerini talep ediyoruz, tüm STK lar ile birlikte hareket edeceğiz gerekirse sadece elimizi değil tüm gövdemizi taşın altına koymaya hazırız.Bu sebeple bölgemiz için İlimiz ve Ankara’nın kapısını çok aşındıracağız." dedi.

Veli Çelik, görüşmeler sırasında ara eleman, istihdam ihtiyaçları ve ayrıca Proje Okulu olan Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili çalışmaları gündeme alındı ve Okulun laboratuvar ihtiyacı konusunda destek istedi.

Ziyaret, TSO adına Bilecik Milletvekili  Selim Yağcı’ya plaket takdimi ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim