Bilecik Valiliği, 2026 yılı Kurban Bayramı tatili süresince artması beklenen trafik yoğunluğuna karşı yeni tedbirleri duyurdu.
İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 20 Mayıs 2026 tarihli yazısı doğrultusunda alınan kararlara göre, özellikle 30 Mayıs–1 Haziran 2026 tarihleri arasında dönüş yolunda yaşanacak yoğunluğun azaltılması ve kazaların önlenmesi amacıyla bazı araçların trafiğe çıkışına kısıtlama getirildi.
Bu kapsamda D-650 karayolunda Bozüyük’ten itibaren İstanbul ve Kütahya yönüne, D-200 karayolunda ise Bozüyük’ten Ankara yönüne kadar kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların 30 Mayıs 2026 saat 13.00’ten 1 Haziran 2026 saat 01.00’e kadar seyirlerine izin verilmeyeceği bildirildi. Kararda, yaş sebze-meyve, süt ürünleri, ilaç, tıbbi malzeme, kurbanlık hayvan ve akaryakıt taşıyan araçlar için ise istisna uygulanacağı, bu araçların ana arterler dışında güzergâhlarda seyretmelerinin esas olduğu kaydedildi.
Bilecik Valiliği, uygulamanın trafik güvenliğini artırmak ve bayram dönüşlerinde yaşanabilecek yoğunluğu en aza indirmek amacıyla hayata geçirildiğini belirtti.





