Tarım ve Orman Bakanlığının taklit veya tağşiş yapılan gıdalara ilişkin güncel listesinde Bilecik de yer aldı.
Bozüyük’te faaliyet gösteren bir firmaya ait dana fermente sucukta sakatat (baş eti) tespit edildi. Bakanlığın 27 Ekim 2026 tarihli duyurusuna göre, Ersa Et ve Et Ürünleri-Hayri Sarı firmasına ait Hayr-Et Hayri Sarı markalı dana fermente sucukta baş eti bulunduğu bildirildi.
Güncellenen listede sucuk, kıyma, kavurma, lahmacun harcı ve toz biber gibi farklı gıda ürünleri de yer aldı. Listede dikkat çeken bir diğer tespit ise Sakarya’nın Serdivan ilçesinde yapıldı. Etçiler Et ve Et Mamulleri firmasına ait Hacı Kemal markalı dana sucukta domuz eti tespit edildiği açıklandı.
Tarım ve Orman Bakanlığının yayımladığı listeyle, gıdada taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen ürünler kamuoyuyla paylaşılmaya devam ediyor.





