Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü, lise öğrencilerine yönelik yapay zekâ destekli kısa film yarışması düzenledi. Yarışmada öğrencilerden, Şeyh Edebali’nin 700 yıllık düşünce mirasını modern teknolojiyle buluşturan kısa filmler hazırlamaları isteniyor.

Yarışmaya öğrenciler bireysel olarak veya 2–7 kişilik ekipler halinde katılabilecek. Katılımcıların 1 ila 3 dakika uzunluğunda kısa film hazırlamaları ve film üretim sürecinde üretken yapay zekâ araçlarını en fazla yüzde 40 oranında kullanmaları gerekiyor.

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturundan ilham alınarak hazırlanacak filmlerin, öğrencilerin kendi bakış açılarıyla şekillendirilmesi hedefleniyor. Yarışmada dereceye giren öğrencilere Freepik Premium+ üyeliği ve çeşitli başarı ödülleri verileceği bildirildi.

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yarışmanın gençlerin hem yaratıcılıklarını hem de teknoloji kullanım becerilerini geliştirmeyi amaçladığı belirtilerek, başvuruların 15 Mayıs 2026 tarihine kadar yapılabileceği kaydedildi.

Bilecik’te Liselilere Yapay Zekâ Destekli Kısa Film Yarışması 11726

Kaynak: EMİNE TÜRKSOY