Bilecik Kent Konseyi Engelli Meclisi, görme engelli bireyler için hem farkındalık yaratmayı hem de duyumsal bir deneyim sunmayı amaçlayan özel bir projeye imza atıyor.

B I L E C I K T E D U Y U M S A L C I N I A T O L Y E S I B A S L I Y O R 6220

“Rengi Hissetmek” adını taşıyan bu anlamlı proje kapsamında, Altı Nokta Körler Derneği Bilecik Şubesi Başkanı Çiler Kocaman ile Çocuk Gelişimi mezunu ve çini sanatçısı Ayşe Rümeysa Üzümcü, bir araya gelerek projenin temellerini attı.

Gerçekleşen buluşmada, görme engelli bireylerin çini sanatını sadece görerek değil, dokunarak ve hissederek deneyimleyebileceği bir atölye fikri detaylandırıldı. Projenin amacı, katılımcılara sanatı farklı duyularla deneyimleme fırsatı sunarken, aynı zamanda toplumda engellilere yönelik farkındalığı artırmak ve sanatı herkes için erişilebilir hâle getirmek olarak açıklandı.

Buluşmada, atölye sürecinde kullanılacak materyaller, teknikler ve katılımcılara sağlanacak rehberlik desteği üzerinde duruldu. Engelli bireylerin kendi yeteneklerini keşfetmelerine ve özgüvenlerini geliştirmelerine katkı sağlayacak bu etkinlik, sanatı bir araç olarak kullanarak toplumsal kapsayıcılığı güçlendirmeyi de hedefliyor.

Kent Konseyi Engelli Meclisi yetkilileri, projenin sadece görme engelliler için değil, toplumun tüm kesimleri için bir farkındalık vesilesi olacağını belirterek, “Sanatın birleştirici gücünü kullanarak engelleri aşmayı ve toplumda empatiyi artırmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Proje, yakın zamanda hayata geçirilecek atölye çalışmaları ile görme engelli bireylerin hayatına renk katmayı ve sanatı bir deneyim aracına dönüştürmeyi amaçlıyor.

B I L E C I K T E D U Y U M S A L C I N I A T O L Y E S I B A S L I Y O R 6218B I L E C I K T E D U Y U M S A L C I N I A T O L Y E S I B A S L I Y O R 6219

Kaynak: EYÜP KELEBEK