DENEYAP Teknoloji Atölyeleri kapsamında 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen Uygulama Sınavı, Bilecik’te de öğrencilerin teknoloji ve mühendislik alanındaki yeteneklerini ortaya koymasına fırsat sundu. “Sıfır Atık Şehir Mühendisliği” projesi kapsamında gerçekleştirilen uygulamada Bilecik’te 215 öğrenci, atıkların temizlenmesine yönelik mekanik tasarımlar geliştirmek için çalışma yürüttü.

Geleceğin teknolojilerine yönelik projelerin hayata geçirildiği uygulamada öğrenciler, çevre sorunlarına teknolojik çözümler üretmek amacıyla tasarımlarını ortaya koydu. Gençlerin hem mühendislik becerilerini geliştirmeleri hem de çevre bilinci kazanmaları hedeflenen çalışmada öğrencilerin ortaya koyduğu projeler dikkat çekti.
Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürü Ramazan Demir de uygulama sınavını takip ederek öğrencilerin çalışmalarını yerinde inceledi. Gençlerle bir araya gelen Demir, onların heyecanına ortak oldu ve hazırladıkları tasarımlar hakkında bilgi aldı. Teknoloji ile çevre duyarlılığını bir araya getiren uygulama, öğrencilerin yalnızca mevcut sorunlara çözüm üretmelerini değil, aynı zamanda geleceğin şehirlerinde kullanılabilecek yenilikçi fikirler geliştirmelerini de amaçladı.
DENEYAP Teknoloji Atölyeleri kapsamında yürütülen çalışmalarla gençlerin teknoloji, mühendislik ve tasarım alanlarında kendilerini geliştirmelerine katkı sağlanırken, çevreye duyarlı ve çözüm odaklı bir neslin yetişmesine yönelik çalışmaların sürdürüleceği belirtildi.








