Vali Faik Oktay Sözer, 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı hazırlıklarını yerinde görmek ve bilgi almak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Ziyarette, yeni döneme dair yapılan çalışmalar hakkında İl Milli Eğitim Müdürü ve yetkililerden kapsamlı bir brifing alan Vali Sözer’e, Bilecik genelinde 173 okul ve 83 kurumda görevli 3 bin öğretmenin, 39 bin öğrenciyle birlikte 1 Eylül’de ders başı yapacağı bilgisi verildi.

Erdemli ve Yetkin Nesiller İçin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Uygulanacak

Toplantıda, yeni eğitim öğretim yılının Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda planlandığı ve bu modelle öğrencilerin hem erdemli hem de yetkin bireyler olarak yetiştirilmesinin hedeflendiği ifade edildi.

Alt Yapı ve Fiziki Yatırımlarda Yoğun Mesai

Vali Sözer’e, öğrencilerin daha sağlıklı ve güvenli ortamlarda eğitim almalarını sağlamak amacıyla yürütülen çalışmalar da aktarıldı. Bu kapsamda:24 okulda büyük onarımların, 52 okulda ise küçük bakım ve tadilat çalışmalarının tamamlandığı ya da devam ettiği belirtildi.

Ayrıca yapımı süren: Özel eğitim anaokulları ile yeni spor salonunun da 2025-2026 eğitim yılı içerisinde hizmete açılacağı bildirildi.

414 Bin Kitap ve 1.330 Öğrenciye Taşımalı Eğitim Desteği

Yeni eğitim yılı başlamadan önce tüm okullara toplam 414 bin adet ücretsiz ders kitabı ve eğitim materyali dağıtılarak öğrencilerin sıralarında hazır hale getirileceği açıklandı.
Ayrıca, özellikle özel eğitim öğrencileri başta olmak üzere 1.330 öğrencinin taşımalı eğitim yoluyla okullarına güvenli bir şekilde ulaştırılacağı kaydedildi.

“Yeni Eğitim Yılı Hayırlı Olsun”

Ziyaretin ardından değerlendirmede bulunan Vali Faik Oktay Sözer, yürütülen tüm hazırlıkların hayırlı olmasını dileyerek şu ifadeleri kullandı:

“Öğrencilerimizin sağlıklı ve donanımlı bir eğitim ortamında yetişmesi için tüm kurumlarımız önemli bir özveriyle çalışıyor. Yeni eğitim öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize başarı ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.”

Kaynak: HABER MERKEZİ