Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencileri, “Sahada Öğrenen, Dünyaya Anlatan Gençler” projesi kapsamında İznik’te düzenlenen saha programında tarihi ve kültürel mirası yerinde inceledi.

Bilecikli Üniversiteliler İznik’te Sahaya Indi 13954

Kamu Diplomasisi Kulübü tarafından hayata geçirilen proje kapsamında gerçekleştirilen programda öğrenciler, kamu diplomasisi perspektifiyle İznik’in medeniyet birikimini analiz etti. Tarihçi-yazar Zafer Bilgi rehberliğinde yürütülen saha çalışmasında, katılımcıların yalnızca bilgi edinmeleri değil, edindikleri bilgiyi yorumlayarak uluslararası düzeyde ifade edebilmeleri hedeflendi.

Program boyunca tarihi mekânlar üzerinden yapılan anlatımlarla öğrenciler gözlem, analiz ve yorumlama süreçlerine aktif olarak katıldı. Çalışmada İznik, sadece bir tarih kenti olarak değil, aynı zamanda kültürel diplomasi açısından stratejik bir alan olarak ele alındı. Kulüp Başkanı Yahya Sait Kahraman, projeyle gençlerin öğrendiklerini anlatabilen bireyler olarak yetiştirilmelerinin amaçlandığını belirtti.

Çok aşamalı olarak planlanan proje kapsamında saha çalışmalarının yanı sıra analiz, içerik üretimi ve uluslararası anlatım süreçlerinin de yürütüleceği, programın ilerleyen dönemde farklı şehirlerde de uygulanmasının hedeflendiği kaydedildi.

Bilecikli Üniversiteliler İznik’te Sahaya Indi 13950Bilecikli Üniversiteliler İznik’te Sahaya Indi 13952Bilecikli Üniversiteliler İznik’te Sahaya Indi 13951Bilecikli Üniversiteliler İznik’te Sahaya Indi 13955Bilecikli Üniversiteliler İznik’te Sahaya Indi 13953Bilecikli Üniversiteliler İznik’te Sahaya Indi 13958Bilecikli Üniversiteliler İznik’te Sahaya Indi 13956Bilecikli Üniversiteliler İznik’te Sahaya Indi 13961

Kaynak: HABER MERKEZİ