Gölpazarı’nda faaliyet yürüten Aydın Tekstil Fabrikası 400 kadına iş imkanı sağlarken, ünlü İspanya ZARA firmasına ise yılda 12 milyon adet ürün ihraç ediyor.

İstanbul merkezli olan ve 8 ayrı fabrikada faaliyet yürüten Aydın Tekstil, 7 ay önce Gölpazarı’nda 10 bin metrekare alan üzerine kuruldu. Bunun 6 bin metrekaresi kapalı alan olan fabrikada, 400 kadın işçiye iş imkanı sağlanırken, günlük 4 bin elbise ve buluz üretimi gerçekleştiriliyor.

Tarladan tekstile

Daha önceden tarlada, bahçede çalışan kadınlar Gölpazarı'nda kurulan tekstil atölyesinde radyoda çalan son ses müzik eşliğinde huzurlu ve mutlu bir şekilde çalışırken günde 4 bin adet ürün dikiyorlar. Dünyaca ünlü marka ZARA'ya ihracat yapan Aydın Tekstil, 400 kadına iş istihdamı sağlarken ürün diken kadınlara erkek çalışanlarında destek verdiği gözleniyor.

Atölyenin kapılarını gazetemize açan Aydın Tekstil’in, iş ortamındaki mutluluğu ve huzuru ayrıca zamanında tarlada, bahçede, kiraz tarlalarında çalışan kadınların içerisindeki cevheri ve azimi tekstile yansıttıkları görüldü.

Atölyenin işleyişine ilişkin gazetemize açıklamada bulunan Aydın Tekstil ortaklarından Serkan Avcı, daha önce bağ bahçe işlerinde uğraştığını söyleyen tamamen vasıfsız olan bu bayan işçileri 3 aylık kurslar sonrasında tekstile kazandırdıklarını ve bundan dolayı da mutluluk duyduklarını belirtirken, atölyelerinde bir aile ortamında çalışma imkanı sunduklarını ve bu bağlamda çalışanlarından son derece verim kazandıklarını aktardı. Atölye çalışanlarının çoğunun kadından oluşmasına karşılık erkeklerinde çalışma imkanı bulduğunu ve dikişte de, ütüde de kadınları aratmadığını belirtti.

"Bilecik merkezde fason üretimi yapacak yeni bir yer kuruyoruz"

İşletmelerinin 4 ortaktan oluştuğunu belirten Avcı, Bilecik merkezde de fabrikalarına fason ürün üreten bir işyeri kurmaya başladıklarını belirtti. Aydın Tesktil ortaklarından Serkan Avcı, gazetemize verdiği demeçte, “İstanbul merkezli bir firmayız Aydın Tekstil olarak. Türkiye genelinde 12 bin kişiye ekmek veriyoruz. 7 aydır Bilecik Gölpazarı'nda 6 metrekare kapalı alan olmak üzere 10 bin metrekare alanda 400 kişiye şuanda hizmet vermekteyiz. Türkiye genelinde bu şekilde çalışan 8 tane fabrikamız var. 13 tane de bize fason üretimi yapan yerlerimiz var. 12 bin kişiye hizmet veriyoruz şu anda. Aydın Tekstil 4 ortaktan kurulu bir firma. Yücel Aydın, Yılmaz Maden, Gürkan Çoban ve ben gece gündüz demeden çalışarak ülke ekonomisine katkı sağlamak ve istihdam yaratmak için çalışıyoruz.

7 ay önce buraya geldiğimizde iş başvuru formları dağıttığımızda 1.700 kişi form doldurdu ve bu insanların hepsi vasıfsız elemandı. Tekstilden hiç anlamayan insanlar. Bağ, bahçede, tarlada çalışan 400 tane bayanı buradan alıp tekstile kazandırdık. Sabah 8.00, akşam 18:00 tek vardiya olarak çalışan atölyemizde şu anda günlük kapasitemizle 4 bin tane elbise ve buluz üretmekteyiz.

Sene başında 100 veya 200 adet hazırladığımız koleksiyonlarımızı İspanya ZARA'ya göndeririz. Bunların içerisinde 20 tane, 30 tane hangi model beğenilirse onların üzerinden üretime geçeriz. Şu anda Aydın Tekstil'de aylık 1 milyon adet, senede 12 milyon adet ürün vermektedir ve İspanya ZARA' ya ihracat etmektedir.

Bu önümüzdeki günlerde ise Bilecik merkezde fason üretimi yapacak yeni bir yer kuruyoruz. Onun çalışmaları başladı. Biz çalışanlarımızdan çok memnunuz, kadınlarımızı tarladan tekstile kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Çalışan kadınlar çok memnun

Mikrofonu uzattığımız atölye çalışanları işlerinden, çalışma ortamından ve patronlarından çok memnun olduklarını belirterek önceden hayvancılıkla uğraştıklarını tarlada, bahçede çalıştıklarını toz çamur pislik içerisinde çalışmak zorunda iken artık açılan atölyede temiz ve huzurlu bir şekilde çalışma imkanı bulduklarını belirterek, sigortalarının yattığını ve maaşlarını gününde almaları ile ev ekonomilerine destek olmanın sevincini yaşadıklarını belirttiler.

Editör: TE Bilişim