SMA hastalığıyla mücadele eden Tuğçe Ebrar bebek için Bilecik halkı kenetleniyor. SMA tip 1 ölümcül kas hastası 2 yaşındaki Tuğçe Ebrar için gönüllülerce yardım kampanyası düzenleniyor.

Tuğçe Ebrar bebek için düzenlenen yardım gönüllülerinden ilimizin başarılı iş kadını Aliye Ayaz’ın öncülünde başlatılan ve Gaziantep Valiliği’nin onaylı kampanya için Bilecik’in kenetlenmesi bekleniyor.

Aliye Ayaz, yaptığı açıklamada; böyle bir duruma sessiz kalamayacaklarını ve Tuğçe Ebrar bebeğin durumunu yakından takip ettiğini belirterek, bebeğin 4 kez kalbinin durduğunu ve Covid atlattığını ancak yaşama tutunmak için mücadele ettiğini belirterek “tüm vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz” dedi.

Minik Tuğçe için 13 ay önce başlatılan kampanya devam ederken, minik çocuk için zaman daralıyor. Başta Gaziantep olmak üzere birçok kent minik Tuğçe için seferber olurken, zolgensma adlı ilaç için seferberlik başlatıldı.

Gazianteplilerin ve tüm Türkiye’nin  yardımını isteyen anne Ayşegül Tazeoğlu, "ölümcül SMA hastası kızımızın ilacına kavuşması için herkesin desteğine ihtiyacımız var. 13 aydır devam eden kampanya maalesef çok yavaş ilerliyor ve zamanımız gittikçe daralıyor. SMA tip 1 ölümcül kas hastası 2 yaşında kızımızın en kısa sürede tedavi olması gerekiyor. Boğazında trake açıldı, oradan nefes alıp veriyor, burnundan besleniyor, 4 kez kalbi durdu, 10 ay yoğun bakımda kaldı. Zolgensma ilacına acil ulaşılması gerekiyor. Bu ilaç Dünya'nın en pahalı ilacı. Bizim bu ilacın masraflarını karşılamamız mümkün değil. Maddi manevi desteğinize ihtiyacımız var. Sizlerde kızımızın sesine ses, nefesine nefes olun" dedi.

Annenin bu çağrısına ünlü sanatçılarda katılırken, kampanyaya hem maddi, hem de sosyal medyalarından destek oldular.

Annenin bu çağrısına sessiz kalamayan ilimizin başarılı iş kadını Aliye Ayaz, Bilecik’te de kampanya başlatarak öncelikle Bilecik basınında destek istedi ve tüm Bilecik’lilerin bu konuda hassasiyet ile yaklaşacağına ayrıca Gaziantep Valiliği onaylı kampanya hesabına gücü nezdinde yardımcı olacaklarına inandığını dile getirdi.

Haydi Bilecik şimdi SMA hastası minik bebek Tuğçe Ebrar için birlik zamanı.

Gaziantep Valiliği izinli kampanya:

Ziraat Bankası: TR88 0001 0090 1002 2511 5050 01

İnstagram: tugce_ebrara_nefes_ol

Editör: TE Bilişim