Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) seçimleri gerçekleşti.

Yapılan seçimler sonrasında KÖYDES’e İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yılmaz ile AK Partili Zeki Kayadelen seçildi.

Gerçekleşen bu seçim geçtiğimiz haftalarda yapılan İl Genel Meclisi Başkanlık seçimini gündeme getirdi. Bilindiği üzere Cumhur İttifakı meclis üyelerinin yanı sıra CHP’li ve İYİ Partili meclis üyelerince de desteklenen Osman Yılmaz yeniden İl Genel Meclis Başkanlık koltuğuna oturmuş ve bu durum, ileride gerçekleşecek olan gerek komisyon gerekse de diğer seçimlerde CHP’li ve İYİ Partili üyelerin önünü açacağı umudu yaratmıştı.

Lakin AK Partililerin haricinde diğer partilerin KÖYDES’e girememesi hayal kırıklığı olarak yorumlanırken, Başkanlık seçiminde verilen oyların boşa gittiği şeklinde değerlendirildi.

İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi toplantı salonunda yapılan toplantıda AK Parti’den İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yılmaz ile Zeki Kayadelen, CHP’den ise M. Janrat Karaahmet aday oldular.

Muhtarların katıldığı gizli oylamada 42 oyla en fazla oyu alan Zeki Kayadelen olurken, Osman Yılmaz 35 oy, M. Janrat Karaahmet ise 16 oy aldı.

Buna göre; KÖYDES birliğinde İl Genel Meclis Üyelerini Zeki Kayadelen ile Osman Yılmaz temsil edecekler.

Diğer yandan, yapılan muhtarların seçimlerinde ise 25’er oy alan Bekdemir Köyü muhtarı İsmail Bağırkan ile Taşçılar Köyü Muhtarı Mehmet Çakır, KÖYDES’te muhtarları temsil edecekler.

Editör: TE Bilişim