Duruşma sırasında Ağır Ceza Reisi’nin sorusu üzerine iddianamede bulunan ve ses kaydında geçen “ağır abimiz” kişisini açıklayan Erdağı, o kişinin İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yılmaz olduğunu öne sürdü.

Rüşvet olayından Osman Yılmaz’ın ve başka kişilerin de haberi olduğunu iddia eden Erdağı, ayrıca Yılmaz’ın istenen paralardan da alacağını ifade etti.

Erdağı’nın diğer bir iddiası ise satış noktasında Osman Yılmaz’ın Zekai Kara ile görüştüğü şeklinde oldu.

Mahkemede tanık olarak dinlenilen Osman Yılmaz ise Erdağı’nın kendisi hakkındaki iddialarını kabul etmeyerek yalanladı.. “Ben sadece görüşmelerine aracı oldum, sonraki süreçten haberim yok” dedi.

Duruşma sonrası taraflardan edinilen belgede ise Erdağı’nın rüşvet operasyonu sonrası emniyet güçlerine verdiği “yapılan operasyonda ele geçirilen paraya ilişkin olarak Osman Bey’e bir komisyon verilmesi yönünde kendisinin katiyen bir talebi yoktur” ifadeleri de Erdağı’nın Emniyet güçlerine farklı, mahkeme heyetine farklı ifade verdiğini ortaya çıkarttı. Erdağı’nın bu çelişkili ifadeleri, konuyu başka bir yere mi taşımak istiyor sorusunu da beraberinde getirdi.

Editör: TE Bilişim