Bilecik Belediyesi’nde yaşanan  rüşvet olayı sonrası ardı ardına yapılan basın açıklamalarına AVM sahibi Veli Çelik’te eklendi ve Semih Şahin’in yaptığı basın açıklamasında kendisine yönelttiği eleştirilere cevap vererek eleştiri dozunu arttırıp Şahin’e meydan okudu.

Veli Çelik, “kendisinin kovulduğunu söylediği videoyu yayınlamazsan, 3’lü görüşmede para konuşulduğunu kanıtlayamazsan, “kovdum” diye şikayetçi olduğunu kanıtlayamazsan, namertsin.” dedi.

Şahin’in bunları kanıtlaması durumunda AVM’deki tüm haklarını Belediye’ye devredeceğini de söyleyen Veli Çelik, Semih Şahin’in sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda atıfta bulunarak “sen ne içiyorsun be adam, akşam yazıyorsun sabah siliyorsun” dedi.  

ALVE İnşaat Firması’nın sahibi Veli Çelik, Semih Şahin'in söylediklerinin tamamının yalan olduğunu belirterek tüm detayları basın mensupları ile paylaştı ve gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Semih Şahin ile bugüne kadar 3 kez görüşmesinin olduğunun altını çizen Çelik, CHP Milletvekili Yaşar Tüzün'ün de bulunduğu son görüşmede Başkan Şahin'in anlattıklarının tamamen hayal ürünü olduğunu söyleyerek, Başkan Şahin'e meydan okudu.

Çelik, açıklamalarını şöyle sürdürdü: ''Hem yerel, hem de ulusal basında Belediye Başkanı Semih Şahin'in çeşitli açıklamaları yeralıyor. Maalesef bu açıklamaları üzüntüyle izliyoruz. Yapılan açıklamalar yüzde yüz gerçeğe aykırı ve bununla ilgili belgelerle size açıklamalarda bulunacağım. Sürecin başladığı günden bugüne 3 kere Semih Şahin ile görüşmem olmuştur.

İnsanın fikri neyse zikri de odur”

Birinci görüşmemizde Semih Şahin ve Selçuk Erdağı ile yaptığımız görüşmede konuşulan şey, ‘Sayın Veli Çelik, biz sözleşme ve ihale dosyasına hakim değiliz, biz çalışalım çalıştıktan sonra da yola devam ederiz’ dediler.

Semih Şahin, toplantıdan çıktı ve Selçuk’la biz yaklaşık 15 dakika daha görüştük. Onlar dosyayla ilgili çalışmalarına başladılar daha sonra Selçuk ile biz 10 toplantı daha yaptık ama her toplantıda farklı talepleri olunca ben Semih Şahin'den randevu istedim bilgisi yoktur diye. 2020'nin ortalarında Semih Şahin'in yanına gittiğimde odada Selçuk ve Rafet vardı. ‘Ben bu arkadaşlarınızla onlarca toplantı yaptım ama bir adım yol katedemedim’ dedim. ‘Bu arkadaşlarla olamadığım için senden görüşme talep ettim, senin adamlarının bu görüşmelerde farklı talepleri vardı sizin de bilginiz var mı’ deyince ‘tabiki var’ dedi ve kalktı dinlenme odasına geçti. Selçuk bana 'bir yönetim değişikliği olmamış, olsaydı bunları vermeyecek miydiniz?' dedi. Bende 'insanın fikri neyse zikri de odur, ayıptır yaptığınız,  bunları talep ediyorsunuz, herkesi de kendiniz gibi görüyorsunuz' dedim.

Danışmanlarınızın farklı talepleri var”

‘Burada fikir verecek olan benim, karşıdakinin istemesi neyi değiştirir?’ şeklinde ses tonumun yükselmesiyle birlikte sesler Özel Kalem Odası’ndan da duyuldu sonra ben toplantıyı terkettim ve odadan çıktım. Semih Başkan dinlenme odasındaydı o arada daha sonra bütün görüşmelerimiz iptal oldu, uzun bir süre görüşmedik. Daha sonra Bilecik Arena programında bazı açıklamalarda bulundum ve aradan geçen süre zarfında Milletvekili Yaşar Tüzün beni aradı. 'Veli bey, basın yoluyla bu işler olmaz. Şuanda Semih Başkanla birlikteyiz bir görüşelim, meydan işi çözüme kavuşsun ben çarşıda gezemiyorum, çarşı esnafı bana hesap soruyor' dedi. O dönemde Covid temaslıydım ve temasım biter bitmez vekil beyi aradım, Özel Kalem’den beni aradılar ve toplantıya davet edildim. Vekil bey, Semih Şahin ve benim olduğum bir toplantı gerçekleşti.

Toplantıda vekil bey, 'geçmişi bir tarafa bırakın, tartışmaları bir tarafa bırakın, bu meydanı biran önce bitirelim esnafa cevap veremiyorum, siyasi olarak da bana ciddi anlamda zarar veriyor' dedi.

Ben de, 'Vekilim bizde yapmak istiyoruz oradaki esnafı en iyi anlayan benim ticaret erbabı olarak ama elimizde bir proje yok, Belediye; Santral Sokak, Atatürk Parkı ile yolları birleştireceğiz diye projeyi aldı bizden hala projeyi bekliyoruz vermediler bunun üzerine de 3 tane resmi olarak da yazım var' dedim.

Semih Şahin, imar bölümündeki arkadaşları arattırdı ve teslim edilmediğini teyit etti. Semih Şahin, Arena Programı’nda Belediye’yi suçladığımı söyledi. Ben de, 'ben olanı anlattım Başkanım, bu iş niye çözülmüyor, yetkisi olmayan insanlarla benim masaya oturmamdan kaynaklanıyor. İmza yetkisi yok bu arkadaşların, farklı talepleri var bunlardan haberiniz var mı dedim’ ‘var' dedi kendisi. Bunun üzerine ortam gerildi ve ‘burada yönetim şekli bende, ben böyle yönetiyorum’ dedi ve toplantı bitti, ben çıktım vekil beyle onlar devam ettiler.

Namus ve Şeref Sözü Veriyorum”

Bilindiği üzere Semih Şahin, basın açıklamasında, 'vekille geldiler 38 milyon teklif ettiler, ben 9 milyonu yedirtmedim' diyor. Arkadaşlar bunun belgesi de burada, vekille yapılan görüşmeyle ilgili kamera kayıtlarım var diyor. ‘Müteahhiti kovdum’ diyor. Bunları ispatlasın, bu kanıtı sunsun ben AVM'deki bütün haklarımı Belediye’ye devredeceğim, etmeyen namerttir eğer o kanıtı sunamıyorsan da namertsin Semih Şahin. 38 milyon olayı nereden geliyor, 27 Aralık'ta ben Belediye’ye yazı yazdım. 'Tüm haklarımı 38 milyonla satışa çıkın, ben 38 milyona razıyım, 38 milyonun üstünü satın üstü Belediye’nin olsun' diye. Bu belgenin aynısı Belediye’de de var. Eğer bunu ispatlarsa, vekil ile olan üçlü görüşmemizi zaten kanıtlarsa bütün sorun çözülmüş olur. Ben açıklayabilirse basın önünde tüm Bilecik'e namus ve şeref sözü veriyorum tüm haklarımı Belediye’ye devredeceğim. Devretmeyen namerttir ama açıklamayan da namerttir, hodri meydan diyorum.

Görüşme günü zaten rakam bile belli değildi”

Rakam yok ki zaten, 2021 için fiyat belirlenmemiş ki zaten neyin rakamını konuşacağız. Bizim Belediye’ye 38 milyon teklifimiz 27 Aralık 2020 yılında. Yani Semih Şahin konuştukça şu geliyor aklıma, 'yavuz hırsız ev sahibini bastırır.’ Hem yerel basına, hem de ulusal basına verdiği demeçlerden gerçekten utanıyoruz, üzüntüyle izliyoruz.”

Gazetecilerin, ‘farklı talepleri olan kişileri biliyorum demesi sizce bu konuşulan konuların içerisinde kendisinin de olduğunu mu gösteriyor?’ soruna da cevap veren Veli Çelik, “tabiki, ikinci görüşmemizde de ben bunu dile getirdim. Benden istiyorlardı ben reddedince daha sonra alıcılardan istediler ve alıcılar da satıştan vazgeçiyorlardı. Ben Başkana tekrar vekil beyin yanında konuyu açarsam vekil beyin yanında isteyemezler diye düşündüm. Onun dediği şekilde olmadı, vekil beyin yanında nezaketen ses tonlarımız bile yükselmedi üçüncü toplantıda. İkinci toplantıda evet ben bağırdım, ama üçüncüsünde olmadı öyle birşey.

Tüm çıplaklığıyla olay kayıt altında”

Ben burayı x firmasına satıyorum, x firması da evet Veli size burayı size bu rakama sattı ama ben buradan 5 milyon almadan bunu imzalamam diyor ve insanlar korkup vazgeçiyorlar. 2020 satışı aleni ama 2021 satışı zaten ses kayıtları alınarak operasyon yapıldı herşey çok net. Kayıtlar var, adli süreç devam ettiği için o konulara çok giremiyoruz ama zaten tüm çıplaklığıyla olay kayıt altında” dedi.

DAĞ-İŞ ile anlaştık sonra vazgeçti, vazgeçme sebebini bize söylemedi”

Gazetecilerin, ‘siz burayı daha önce bir aracı firma olmuş ve satmışsınız. Ancak Belediyeyle görüştükten sonra vazgeçmiş. O firmaya sonra başka yer satılmış doğru mudur?’ sorusuna açıklık getiren Veli Çelik, “ben birkaç firmayla pazarlık halindeydim, DAĞ-İŞ firmasıyla da pazarlık ettim onunla birlikte Bilecik'te farklı firmalarla da oldu. İsmet bey ama daha sonra vazgeçti sebebini bize söylemedi” dedi.

“Hiçbir partide yönetici olmadım”

‘Size dünkü fayansçı ve bir partinin temsilcisi gibi söylemler de oldu?’ sorusunu da yanıtlayan Çelik, “ulusal basında İsmail Saymaz’ın bir demecini okudum. Bana AK Parti Bozüyük temsilcisi diyor. Bırak AK Parti'yi herhangi bir partide siyaset yaptıysam bunu ispatlarsa Yönetimde, Meclis Üyesi, İlçe Başkanlığı, İl Başkanlığı hangi yönetimlerde yeraldığımı ispatlarsa haklarımı Belediye’ye devredeceğim ama ispatlamazsa kendisi namerttir” dedi.

Yaşar bey ve Vedat beyin büroma geldiğini kanıtlasın, AVM’deki tüm hakkımı Belediye’ye devredeceğim”

Veli Çelik, “Ofisim bir kere Belediye’nin altında değil, Belediye’nin karşısındaki binanın altında. İddia ettiği gibi Vekil ve Başkan Yardımcısıyla benim ofisimde görüşüldüğünü söylüyor, ne Başkan Yardımcısı ne de Vekil benim ofisime adım atmadılar bunu da ispatlarsa aynı şeyi yaparım.

Allah'a şükür çalmadık. Boyacılıkla, kazandığımız helal para ile gururlanıyoruz”

Bana fayansçı diyor. Ben ve ailem boya ve dekorasyon işi yaparak, tırnağımızla kazıyarak 30 yıldır sektörün içerisindeyiz. Bilecik, Bozüyük, Kütahya gibi çevre illerde de Semih beyin yaşı kadar proje bitirmişimdir. Biz yaptığımız işle, helal parayla gururlanıyoruz. Biz Allah'a şükür çalmadık, evet çalışıyorum, bugün de çalışıyorum benim işim bu, fayansçı demek bu işi yapan insanlara hakarettir” dedi.

Gazetecilerin, ‘rüşvet verilmiş olsaydı şuanda AVM çalışıyor muydu?’ sorusunu cevaplayan Veli Çelik, “19 Ocak'ta rüşvet verilmiş olsaydı, satışlar onaylanırdı ve şuanda AVM bitme noktasına gelirdi” dedi.

“Bodrum’daki villanın fayanslarını yapabilirim”

Çelik, açıklamasının devamında; “bu arkadaşımız bir villa aldı, alın teriyle aldı herhalde. Alın teriyle aldığı villanın fayanslarını ben yapabilirim buradan söz verebilirim. Yine Semih Şahin, bazen Serkan Şahin'in sık sık yorumlarını görüyorum. Dürüstlük abidesine bürünüp yorum yapıyor. Şunu soruyorum, ‘bu araç Bilecik Belediye Başkanı’na opsiyonlanmış’ diye yazıyor. Bu araç kimin üzerine, Serkan Şahin'de. Serkan Şahin kime vekalet verdi de bu arabayı gitti aldı. Diyelim ki abisine hediye etti, Belediye personeli nasıl Serkan Şahin'e hizmet eder? Ev alıyor, araba alıyor ya sen nasıl bir para kazanıyorsun be adam hiçbirimiz kardeşlerimize ev, araba hediye etmiyoruz. Samimi ve dürüst olmak lazım, yorumlara bakıyorum fayansçı diyor bize ya biz geçmişimizle gurur duyan insanlarız çalmadık” dedi.

Beni kovacak adamın başına orayı yıkarım”

Veli Çelik, ‘kovdum’ diyor, bir kere orası kamu malı, milletimin malı, benim ve sizlerin oylarıyla oraya insanlar seçiliyor. Oradan beni zaten kovamaz, babasının dükkanından beni kovacak olursa da onun karşılığında neler olur, orayı başına nasıl yıkacağımızı da bilmesi lazım, kovmak kelimesi nasıl birşey, sen kimsin ya?

‘Kamera kayıtları var’ diyor ispatlamayan namerttir. İspatlarsa zaten herşey detayıyla çözülecek, Bilecik kamuoyu olayın yüzde yüzünü öğrenmiş olacak.

9 milyonu yedirtmem diyor ya sen kimin parasını kime yedirtmiyorsun sen zaten parayı isteyensin. Hakikaten şu atasözü birebir oturuyor, 'Yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ dedi.

Delikanlı adam silmez”

Veli Çelik, “Ulusal basına Bilecik'in adının böyle bir konuyla çıkması bizi üzüyor. Yerel basına bakıyorum yine aynı şey. Gece sosyal medyadan birşey yazıyor sonra siliyor. Ne içiyorsun sen, gece yazdığın şeyi sabah neden siliyorsun delikanlı adam silmez. Benim 10 yıl önce yazdığım şey halen duruyor” dedi.

Kardeşi, dürüstlük abidesi Serkan Şahin, abisine arabayı, oturduğu villayı nasıl aldı açıklasın da görelim”

Veli Çelik, “Semih Şahin'in bindiği aracı Serkan Şahin Belediye personeline vekalet veriyor ve personel gidip alıyor getiriyor aracı bunun bir açıklamasını yapsın, dürüstlük abidesi Serkan Şahin. İstanbul’da kendisi yalıda mı oturuyor, Serkan Şahin burada villa alıyor kardeşine onu açıklasın önce, nasıl para kazanıyor bu adam? Öyle klavye başında yorum yapması çok kolay. Allah'a şükür bizim verecek cevabımız her zaman var. Bir daha söylüyorum bir tek rakam konuşulmadı sadece meydan projesi. Biz ona meydan projesini okumuyoruz kelimesini de nereden çıkartıyor anlamış değilim. Bizim inşaatçı arkadaşlarımız mühendis değil ama hepsi projeyi şiir gibi okur bunun için mühendis olmana gerek yok. Mühendis projeyi çizer, okumak uygulamayı yapan arkadaşın işidir ama nedense proje ile ilgili bilgisi olmadığını söyledi. Biz sana bir şey demedik ki, İstanbul Şişli’den de çok güzel kokular gelmiyor, isterseniz bir araştırın” dedi.

“AVM Yeniden İhaleye Çıkacak”

AVM’nin son durumuna da değinen Çelik, “geçen ay Melek hanımla yaptığımız görüşmede meydan projesiyle ilgili, 'Başkanım projeler sizde durum bu' dedik. Hemen talimat verdi ve projeler bize bugün teslim ediliyor biz de hemen çalışmalara başlıyoruz. Yakın zamanda da inşallah otoparkı faaliyete geçiririz. AVM ile ilgili de bir süreç devam ediyor, önceki satışı iptal edilecek, yeniden ihaleye çıkılacak Türkiye geneli açık ihaleyle satılacak talep de olur inşallah” dedi.

Editör: TE Bilişim