Bilecik Müftüsü Ali Erhun, Şeyh Edebali Üniversitesi İlim ve Fikir Kulübü tarafından düzenlenen “İlahiyatçıların Mesleki Yeterliliği Nasıl Olmalı?” konulu konferansa katıldı.

Şeyh Edebali Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğrencileriyle bir araya gelen Müftü Erhun, Allah’ın dinini öğrenmenin çok kıymetli olduğunu belirterek, “Sizler Allah’ın dinini öğrenmeye talip oldunuz. Peygamberin misyonunu üstlendiniz. Onu kendinize rehber, dinini yaşamak ve yaşatmayı kendinize meslek edindiniz. Bütün meslekler tek taraflıdır. Bizim meslek ise çift taraflıdır. Hem dünyanızı hem de ahiretinizi kazanıyorsunuz” dedi.

Ayrıca Müftü Erhun öğrencilere hitaben “Yapacağımız işi en iyi yapmanın yolu, onu en güzel şekilde öğrenmektir. Fakültelerde sizlere sadece ilimlerin anahtarı verilir ve öğrenmenin kapıları açılır. Artık meşgul olduğunuz ilmin derinliklerine girmek sizin çabalarınıza bağlıdır.” diye konuştu.

Çağın en büyük sorununun, doğru dini bilgiye ulaşma sorunu olduğuna değinen Müftü Erhun, "İslam dini vahiy dinidir. İslam’ı yorumlarken “bana göre” kavramı dini bilgiyi mecrasından saptırır. İslam vahiydir. İslam, Peygamberin gösterdiği, yaşadığı ve bizlere bütün olarak ulaştırdığı dindir. İslam aklı ve mantığı amaç olarak görmez, doğru bilgiye ulaşmak için araç olarak kullanır. Bu düstur çerçevesinde Kur’an’ı anlamanın en önemli yolu onu en doğru şekilde öğrenmekten geçer. Kuran sadece meal okunarak öğrenilemez. Kur’an, kıraati en iyi şekilde talim edilerek, tefsir bilimi ışığında okunursa, o zaman sizlere bütün sırlarını açar ve önünüzü aydınlatarak sizleri karanlıktan aydınlığa çıkarır." ifadelerinde bulundu.

Ataullah İskenderi'nin “Allah katında değerinizi öğrenmek istiyorsanız sizi bu dünyada hangi işle meşgul ettiğine bakın” sözünü hatırlatan Müftü Ali Erhun, “Hamdolsun ki siz değerli gençler Rabbimizin seçtiği ve lütfettiği gençlersiniz. Allah katında değeriniz çok yüksek. Sizler bu üniversitenin göz bebeklerisiniz” diyerek konuşmasını tamamladı.

Konferans akabinde Doç. Dr. Kemal Göz tarafından İlim ve Fikir Kulübü öğrencileri adına Müftü Erhun’a teşriflerinden dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.

Editör: TE Bilişim