NE OLMUŞTU?

İddiaya göre; Bilecik Tapu Müdürlüğü’nde Nesrin Çavaş isimli şahsın 'neden Belediye Başkanımızın arkasında durmuyorsunuz, neden desteklemiyorsunuz?' sorusu üzerine CHP Bilecik İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar’ın "Hırsızın arkasında neden durayım' şeklinde ithamda bulunduğu iddia edilmişti.

Bunun üzerine şahıs, olayı Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'e iletirken, Şahin'in avukatları bu olay sonrası Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı’na CHP Bilecik İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar hakkında 'Alenen Hakaret' suçundan suç duyurusunda bulunmuştu. Avukatın, delil olarak tanık ve Müdürlüğe ait güvenlik kamerası görüntülerini gösterdiği de öğrenildi.

KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA KARAR VERİLDİ

Soruşturma evrakı incelemesinde,

 “olay gününe ilişkin kamera görüntüleri incelendiğinde şüpheli Mehmet Metin Yaşar ile Nesrin Çavaş’ın dairede üçlü bankta oturup sohbet ettikleri birbirleri ile karşılıklı konuştukları ancak ses kaydının olmadığı görülmüştür.

Şüphelinin üzerine atılan TCK’nin 125. Maddesinde düzenlenen hakaret suçu incelendiğinde gıyapta hakaret suçunun gerçekleşmesi için mağdurun gıyabında en az üç kişi ile ihtilat edilerek hakaretin yapılması şart olarak aranmıştır. Kanun koyucunun bu düzenlemedeki amacı hakaret suçunun cezalandırılmasıyla korunan hukuki değerler olan şeref, onur ve saygınlığın ancak üçüncü kişilerin isnat olunan somut fiil veya olgu ya da sövmeyi öğrenmeleri durumunda ihlal edilmiş sayılacak olmasından kaynaklanmaktadır.

Tüm bu açıklamalar ışığında Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen iş bu soruşturma neticesinde yapılan araştırmalar ile toplanan delil bilgi ve belgelerden şüphelinin müştekiye yönelik “hırsızın arkasında neden durayım” şeklindeki sözlerini Nesrin Çavaş isimli şahsın haricinde duyan kişilerin tespit edilmediği ve bu nedenle şüphelinin üzerine atılı suçun unsurlarının oluşmadığı anlaşıldığından şüpheli hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi” ifadeleri yeraldı.


 

Editör: TE Bilişim