İYİ Parti İl Başkanı Halil Şahin’in  görevden düşürülmesinin ardından boşalan İYİ Parti İl Başkanlığı’na Bilecik kamuoyunda çok önemli bir isim olan Hüseyin Şensoy’un gelebileceği ve bu yönde hem parti tabanından, hem ilçe başkanlarından, hem de İYİ Parti’nin önemli isimlerinden teklif geldiği iddia edildi.

Gelen bu teklife de Hüseyin Şensoy’un sıcak baktığı ve Genel Merkez’den gelecek haberin beklendiği de gelen iddialar arasında.

Bilindiği gibi, geçtiğimiz ay İYİ Parti İl Başkanı Halil Şahin, bir takım ayak oyunları ile görevden düşürülmüştü.  Yönetimin yarısının istifa etmesi ile İl Başkanlığı düşen Şahin, yaptığı basın açıklamasında “içimizden gelen ihanet vukuu bulmuştur” demişti.

Halil Şahin’in görevden düşürüldüğü akşam İlçe Başkanları ve Genel Merkez’de görevli teşkilatlardan sorumlu Bölge Başkanı Halil Aydoğdu ve Belediye Meclis üyelerinin de bulunduğu toplantıda yeni İl Başkanı adayları masaya yatırıldı. 

Mesut Tekin, Ahmet İşlek, Av. Fazlı Güner, Hakan Sakarya ve Hüseyin Şensoy’un adlarının geçtiği iddia edilirken, ilk toplantıda bir sonuç alınmadığı da öğrenildi.

Taban ve İlçe Başkanları Hüseyin Şensoy’u mu istiyor?

2014 yerel seçimlerinde MHP’den Belediye Başkanı adayı olarak AK Parti’nin adayı Selim Yağcı’ya az bir farkla seçimi kaybeden ve siyasette önemli bir isim olarak kişiliği ile  kamuoyunda taktir toplayan Hüseyin Şensoy’u özellikle taban ve ilçe başkanlarının çok istediği gelen iddialar arasında bulunuyor. 

Bilecik’te teşkilatlardan sorumlu Bölge Başkanı Ayhan Bölükbaşı’nın da bulunduğu toplantıda oylama yapıldığı ve Hüseyin Şensoy isminin uzak farkla önde çıktığı fakat bazı koltuk kapanların ise Hüseyin Şensoy ismine sıcak bakmadığı hatta istemediği de gelen iddialar arasında.

Son söz Genel Merkez’de 

Yapılan toplantı sonrası bazı isimlerin Genel Merkeze gönderildiği ve oradan gelecek cevaba ve atamaya göre İYİ Parti’nin yeni İl Başkanı’nın belirleneceği öğrenildi.

Dengeler değişir

Genel Merkez’den Hüseyin Şensoy’un isminin gelmesi durumunda, Şensoy’un partide toparlayıcı özelliğinin yanında Bilecik siyasetinde ve kamuoyunda önemli bir isim olması ile olası bir adaylığında seçimlerde dengeleri değiştirebileceği belirtiliyor.

Editör: TE Bilişim