Engelsiz Yarınlar Derneği ile İl Müftülüğünün ortaklığında engelli vatandaşlara yönelik ilk defa cami de Kandil programı düzenlendi.

Bilecik Merkez Hamidiye Cami’nde düzenlenen program da; Engelli vatandaşlar dua ederek, kendilerine özel düzenlenen Kandil programında mevlid dinlediler.

Engelli vatandaşlar ilk defa camiye gelmenin heyecanını yaşadıklarını dile getirirlerken, bu programların devam etmesi gerektiğini belirttiler.

“ENGELSİZ YARINLAR DA BULUŞMAK ÜMİDİYLE”

Programa katılım sağlayan Bilecik il Müftüsü Ali Erhun, “Engelsiz yarınlar da buluşmak ümidiyle.” vurgusunu yaptı. Müftü Erhun programa ilişkin  konuşmasında şunları ifade etti: “Engelsiz Yarınlar Derneği ile birlikte Bilecik İl Müftülüğümüz iş birliğiyle bu programı düzenledik. Bazı vatandaşlarımız Kuran-ı Kerim ve dini bilgiler dersi alıyor, müftülüğümüz iş birliğiyle. Bugün belki de bir ilki gerçekleştirdik, Bilecik’te engelli vatandaşlarımız cami ile buluştu. Daha sonra Kuran-ı Kerim, Mevlid-i şerif, dualar ve sohbetle bir Miraç Kandili programı yapmış olduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.Bütün her yerde kapıların bu vatandaşlarımıza açılmasını arzu ediyoruz. Engelsiz yarınlar da buluşmak ümidiyle.”

“ÇOK GÜZEL BİR KANDİL PROGRAMI PLANLADIK”

Bilecik Engelsiz Yarın Derneği Başkanı Aslıhan Volkan ise çok güzel bir Kandil programı düzenlediklerine ifade ettiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Engelsiz ibadethaneler konusunda Bilecik İl Müftülüğü ile yapmış olduğumuz görüşmeler ve çalışmalar sonucunda bugün Hamidiye Camimizde engelli bireylerimiz ile birlikte çok güzel bir kandil programı planladık. Bu konuda bize destek veren, engelli bireylerin toplu olarak ibadet yapmasına olanak sağlayan, İl Müftümüz başta olmak üzere Bilecik Müftülüğüne çok teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

“ÇOK GÜZEL BİR HİS” 

Camiye ilk defa gelmenin heyecanını dile getiren Nurcan Çay isimli engelli vatandaş ise şöyle konuştu: “Engelli olarak ben de ilk defa camiye geliyorum. Bilecik şehrinde böyle bir şey olması bizim için çok mükemmel. Çünkü ilk defa böyle bir his güzel. İnşallah devamı gelir her konuda.”

Program, dualar ve çeşitli ikramlar ile devam etti.

Editör: TE Bilişim