İlimizin en tepe bölgelerine yapılan yüksek katlı binaların ilin silüetini bozduğu yönündeki haberlerimiz ve sosyal medyada büyük yankı uyandıran bu ikiz kuleler için Cumhurbaşkanlığı’nın inceleme yaptırdığı iddia edildi.

Sosyal medyada büyük yankı uyandıran ve ardından gazetemiz ve yarin11.com internet sitemizde haber olan ilin silüetini bozduğu iddia edilen 22’şer katlı binalar Bilecik kamuoyunda büyük yankı yarattı.

Yasal kapsamda yapıldığı belirtilen fakat görünüş kapsamında kötü görüntünün yanısıra birinci derecede deprem bölgesinde olan Bilecik'te en uç bölümde yapılan bu binaların Otopark sıkıntısını da beraberinde getireceği belirtilmişti, ne varki en uçta iki adet yanyana yapılan binalarda yerin altına 3 kat inilerek 3 daireye bir Otopark yapıldığı öğrenilirken, diğer uçta yapılan tek 22 katlı binada ise Otopark için gerekli donanımın sağlanmadığı iddia edildi.

Bu iddialar kamuoyunda konuşulurken Belediye Meclis gündemine gelen bu binalara Belediye Başkanı Selim Yağcı açıklamada bulunmuş ve bu görüntüden kendisinin de rahatsız olduğunu dile getirmiş fakat bu yüksek katlı bina izinlerinin Meclis’ten herkesin oyu ile geçtiğini hatırlatmıştı.

Ardından AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık'ta yaptığı açıklamada bu binalardan rahatsız olduğunu dile getirmişti.

Geçtiğimiz aylarda Meclis’te alınan karar ile yüksek katlı binaların en yükseği 11 katla sınırlandırıldı. Bu gelişmelerin ardından 2 hatta 3 yüksek katlı binalar için Cumhurbaşkanlığı tarafından inceleme yapıldığı iddia edildi.

İnceleme sonucunda ne çıkacağı merak edilirken, daha önceden alınan ruhsat kapsamında yeni bir 20 katlı binanın daha eski Otogar çevresinde önümüzdeki günlerde yapımına başlanacağı da gelen iddialar arasında.

Editör: TE Bilişim