Bilecik İnsan Kaynakları Platformu (İK) geleneksel İftar Buluşmalarının 5.’sini Bozüyük Grand Çalı Otel’de gerçekleştirdi.

Bilecik iş ve ekonomi çevrelerinin, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin, kamu il müdürlerinin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının katıldığı ve İK 11 Platformu Başkanı Halil Altınay’ın ev sahipliğinde gerçekleşen iftarda;İK 11 Platformu Üst Kurul üyeleri Ayhan Tozan, Prof. Dr. İsa İpçioğlu, Akın Atakan ve Hakan Samet Kısakol ile,Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Keskin, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Buğra Levent, İŞKUR İL Müdürü Ayhan Tozan, OEDAŞ Bilecik İl Müdürü Hacı Kadir Aykut, Bilecik Denetimli Serbestlik Müdürü Selçuk Aydemir, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Genel Sekreteri Alper Yıldırım, Bilecik TSO Genel Sekreteri Özgür Erdem, Bozüyük Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürü Naci Tura, Bilecik Belediyesi Belediye Meclis Üyesi Akın Atakan, Bozüyük Karadenizliler Dernek Başkanı Kısmet Turan, Mali Müşavir Necmettin Şahan, BOZGİDED Başkanı Celali Yılmaz’ın yanı sıra,Eczacıbaşı, Eti Gıda, Silkar Madencilik, Granitaş, Türk Demirdöküm, Akbel Tekstil, Demirer Kablo, Proles Otomotiv, Demisaş A.Ş., Bien Seramik, Vatan Plastik, Decovita, Kuzey Madencilik, Bilmertaş, Turan Ekmek, Armat Tesisat, İnci Eğitim Danışmanlık, Bilecik Ajans, Bilecik OSGB, Aya Madencilik, Türe Otomotiv Yedek Parça, Diva Ayakkabı, SAHİ Çömlekçilik şirketlerinin temsilcileri yanı sıra, yerel basın kuruluşları katıldılar.

Bilecik’te İnsan Kaynakları Meslek Grubu çalışanlarını tek çatı altında toplamak ve mesleki birliktelik için yola çıkan İK 11 Platformu, temel görev alanı yanında, İş hayatı ile ilgili olarak kamu ve özel sektör arasında köprü vazifesi görevini yerine getirmeye devam ediyor.

Kurulduğu 2014 yılından bu yana hemen her ay, bir organizasyon gerçekleştiren İK 11 Platformu; Üniversiteler ve Meslek Liselerinde eğitim, konferans, seminerler düzenleyerek sosyal sorumluluk süreçlerine de katkı sağlamaya devam ediyor.

İftar programı ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız İK 11 Platform Başkanı Halil Altınay, PKK’ya yönelik “Pençe” Harekatı’nda ŞEHİT olan, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi mezunu olan ve Bilecikspor’da bir dönem futbol oynayan Piyade Teğmen Raşit Aydın için, başta Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş’a ve tüm Bilecik halkına başsağlığı diledi. “Kadim medeniyetimizin mirası olan, sevgi, saygı ve hoşgörü çerçevesinde BİR ve BERABER olarak yola devam ettiğimiz sürece, önümüzde hiçbir engelin duramayacağını, şehrimizle ilgili hayaller kurmaya ve bu hayalleri gerçekleştirebilmek için, hep birlikte çok çalışmaya devam edeceklerini” dile getiren Halil Altınay;

“İlimizde seçim süreçleri bitmiştir, kazanan adayların tümüne başarılar diliyoruz. Bundan sonra en kısa sürede tüm şehir olarak kucaklaşıp hep birlikte kaldığımız yerden devam etmeliyiz. Bilecik öncelikle yüksek karakter özelliklere sahip sıcak insanları, doğal güzellikleri, tarihi mirası ve coğrafi bölgesi nedeniyle lojistik ve ekonomik avantajlara sahip. Ancak bu imkânlardan çevre illere kıyasla, kentin sosyal ve ekonomik gelişimi açısından yeterince yararlanılamadığı konusunda genel olarak hemfikiriz.

Çözüm olarak; Bilecik için Ortak Aklın sürdürülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Üniversitemizin, Sivil Toplum Örgütlerinin, vatandaşların ve ailelerin şehrin yönetiminde ve geleceğinde söz sahibi olabileceği bir yönetim modelinin oluşturulması ve en önemlisi sürdürülebilir olması durumunda, gelecek nesillerimize, evlatlarımıza, yemyeşil, sosyal ve insanların yüzlerinin güldüğü bir şehir hazırlayabiliriz. Şahsen biz, Bilecik’te kurulu tüm Sivil Toplum Örgütlerinin bu sürece omuz vereceğine, katkı sağlayabileceğine eminiz” diyerek görüşlerini dile getirdi.

Misafirperverliği nedeniyle Grand Çalı Otel yetkilileri ve çalışanları ile tüm katılımcılara teşekkür eden İK 11 Platformu Başkanı Halil Altınay “istihdam sorunları, nitelikli işgücü yetiştirme ve eğitim hizmetlerine yönelik projeler” ile ilgili faaliyetlerinin de süreceğini belirtti.

Editör: TE Bilişim