Sağlık Bakanlığı tarafından Covid-19 verileri ve aşılama sayısını içeren güncel tablo paylaşılırken Bilecik’in aşılamada %70 oranında bir rakama ulaştığı gözlenirken harita eğrisinin iyiden iyiye maviye doğru yöneldiği hissedilmeye başlandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs verilerini ve aşılama sayısını içeren güncel tabloyu açıkladı.

Haritaya göre, birinci doz Türkiye ortalaması yüzde 61.16, ikinci doz ortalaması yüzde 28.26, birinci, ikinci ve üçüncü doz toplamı ise 58 milyon 594 bin 137 oldu.

Diğer yandan Türkiye'de en çok aşılanan iller arasına Edirne 4. olarak girdi.  En yüksek aşılama oranına sahip ilk üç ilse, Muğla, Çanakkale, Kırklareli oldu. En çok aşılanan , mavi renge dönen 4 ilin ardından sıralama; Balıkesir, Amasya, Eskişehir, Aydın, İzmir, Bilecik şeklinde devam etti.

Sağlık Bakanlığı’nın açıladığı verilere göre Bilecik, aşılama oranında ilk 10’da yer alırken, halk tarafından “ha gayret Bilecik, az kaldı” yorumları geldi.

 Sağlık  Bakanı Fahrettin Koca, Tw,tter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada,“Hoş geldin Edirne. Hedef nüfusun %75’inden fazlası aşı olan 4. Şehrimiz Edirne oldu. Tüm illerimizin en kısa sürede mavi renge dönmesi için aşınızı olun” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan uzmanlar rehavete kapılmayarak, koronavirüse karşı maske, mesafe ve hijyen kurallarını hatırlattı.



 

Editör: TE Bilişim