Koronavirüs önlemleri çerçevesinde tam kapanma ile birlikte çiftçilerde de hareketlilik başlarken, ÇKS belgesi olanlar tarımsal faaliyetlerini sürdürebilmek amacıyla alınması gereken izin belgeleri için Ziraat Odası’nda yoğunluk oluşturdu.

Daha önceleri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden herhangi bir tarımsal faaliyet yapmayan fakat tapusunu beyan edenlerin alabildiği izin belgesi, fırsatçıların ortaya çıktığı iddiası ile birlikte Ziraat Odalarından verilmeye başlandı.

İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları doğrultusunda Ziraat Odası’na verilen yetki ile herhangi bir tarımsal faaliyette bulunmayan fakat bir şekilde bu yöntem ile izin belgesi alabilenlerin önüne geçilmiş olundu.

Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen,“daha önceleri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden alınabilen izin belgeleri artık Ziraat Odalarından verilecek” derken, “ÇKS belgesi olanlar ve Odamıza kayıtlı olan üreticiler beyan etmeleri durumunda tam kapanma sürecinde kendilerine verilen çiftçi izin belgesi ile birlikte tarımsal üretimlerine devam edebilecekler” dedi.

Tam kapanma sürecinde hayvancılık ile uğraşanların faaliyetini devam ettirebileceklerini de aktaran Başkan Sevinen, çiftçilerin sadece beyan ettikleri arazilerde çalışma yapabileceklerini bu arazilerin haricinde başka bir yere gitmelerinin söz konusu olmadığının altını çizdi.

Editör: TE Bilişim