Bozüyük’te sanayiciler işçi sıkıntısı yaşıyor. Geçtiğimiz günlerde bilindiği üzere Bilecik’e Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede geldi. Büyükdede, sanayicilerin sorunlarını dinleyip onlar ile çözümler hakkında fikir alışverişinde bulundu.

    Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde kentteki STK ve sanayicilerle gerçekleşen buluşmada, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Buğra Levent’in “işsizlik sorunumuz yok bizim. Bozüyük’e daha çok işçi sıkıntımız var” ifadeleri oldukça dikkat çekti.

    Başkan Levent’in Bozüyük’teki sanayicilerin işçi sorunu çektiğini vurguladığı konuşmasında şu ifadeler yeraldı:

    “Bozüyük ile ilgili birkaç sorunumuzu dile getirmek istiyorum. Bozüyük Organize Sanayi Bölgemizde kanayan bir yaramız var. Öncelikle su sorunumuz. Bu konu ile ilgili sağolsun Bakanlığımıza Tarım Bakanımız olsun, Enerji Bakanımız olsun, Vali Bey’in önderliğinde sorunlarımızı iletmiştik.

    Şehrimize, OSB’mize gelen yatırımcılar su ile ilgili sıkıntıyı duyar duymaz tabi ki kararlarını değiştiriyorlar. Çok teşekkür ediyoruz Ankara’dan sizin yönlendirmeniz ile birçok sanayicimiz bizim bölgemize teşrif ediyorlar, bizim bölgemizden yer bakıyorlar. Bununla ilgili işsizlik sorunumuz yok bizim. Bozüyük’te daha çok işçi sıkıntımız var.

    Her gün 4-5 bine yakın işçimiz Eskişehir’den servisler ile taşınıyor. Bu konuda kadın istihdamına yönelik sektörlerin bölgemize yönlendirilmesi hem aile katkısına, hem de işçi sorununun çözülmesi anlamında da, kadınların çalışmaları konusunda da bir ölçüde sorunu giderir diye düşünüyoruz.

    Yabancı işçinin çalıştırılmasından ziyade bizim ülkemizde birçok bölgemizde iş bulamama sorunu olan vatandaşlarımızın İŞ-KUR vasıtası ile ya da kontrollü bir göç şeklinde bizim bölgemize kazandırılması gündem de olabilir. Orada iş bulamayan insanların yabancı işçiden ziyade bu şekilde bir çözüm ile hem kendi insanımızın iş sahibi olması hem de sanayicimizin sorununun çözülmesi sağlanır.

    Yabancı işçi çalıştırılması konusunda da öne sürülen bazı kurallar var, bazı sanayicimizin zorlandığı durumlar var. Bunlar da esnemeler ile ya da pilot bölgelerdeki gibi bölgemizdeki işsizlik, işçi bulamama sıkıntısı olan sanayicilerimizin bölgelerine belki esnek programlar ile bunlara geçici çözümler üretilebilir. Bence benim ve birçok sanayicimizin talebi önce kendi işçimiz.”     

Editör: TE Bilişim