Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ankara’da birtakım ziyaretlerde bulundu.

Ziyarete Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ergün, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Yüksel Gökçedağ ve Ercan Öztürk, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Murat Özçelik, Yönetim Kurulu Üyesi Cemil İnce, Meclis Üyesi Cafer Elmas ve Disiplin Kurulu Üyesi Harun Öztürk katıldı.

TSO yetkilileri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Bilecik’te yapılması planlanan ve devam eden çalışmalar hakkında istişarelerde bulundular.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’i makamında ziyaret eden TSO Başkanı Mehmet Ergün ve TSO Heyeti, Bakan Dönmez’e ilimize özgü Söğüt’te yapılan Osmanlı Kılıcı da hediye etti.

“Bilecik için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım”

TSO Başkanı Mehmet Ergün ve yönetimini ağırlayan Bakan Dönmez, yeni seçilen Meclis üyelerini tebrik ederken, Bilecik için ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazır olduğunu dile getirdi.

3. OSB ve Gölpazarı Gıda OSB ile Maden Sektörü gündemde

Bilecik grafiğini çıkaran ve acil yapılması gerekenleri Bakan Dönmez’e aktaran TSO Başkanı Mehmet Ergün, 3. OSB’nin Bilecik için önemine değinerek bulunduğu aşamayı ve acil yapılması gerekenleri aktardı.Diğer yandan Ergün,  Bakan Dönmez'e Bilecik esnafının yaşadığı sorunlarını da anlattı.

Diğer yandan yine yapımı planlanan Gölpazarı Gıda OSB hakkında da son durumu Bakan Dönmez’e aktaran Başkan Ergün, özellikle son yıllarda yaşanan özellikle son yıllarda yaşanan maden, mermer sektörü ve esnafın sıkıntıları da aktardı. Bu konuda Bu konuda Bakan Dönmez’i Bilecik’te yapılması planlanan Çalıştay’a davet eden TSO Başkanı Ergün, sektörel sorunların masaya yatırılmasını istedi.

Bilecik yatırımcılar için kaçırılmaz fırsat”

Bakan Dönmez, 3. OSB’nin Bilecik için çok önemli olduğunu, İstanbul, Kocaeli, Gebze’nin sanayi bakımından dolduğunu ve Marmara’da sanayi alanı kalmadığı için de yatırımcıların Bilecik’e yöneleceğini aktararak, sanayi bakımından cazibe haline geleceğini belirtti.

3.OSB’de seçici davranılarak önemli sanayicilerin gelmesi yönünde gerekli çalışmaların yapılması için kendisinin bizzat öncü olacağını belirten Bakan Dönmez,  Bilecik’e gelerek TSO’daki bir toplantı ile geniş kapsamlı 3. OSB’nin konuşularak gereken çalışmanın yapılacağını aktardı.

Diğer yandan, Gölpazarı Gıda OSB için gerekli çalışmaların devam ettiğini belirten Bakan Dönmez, TSO Başkanı Mehmet Ergün’ün dile getirdiği maden ve mermercilerin sektörel sorunlarına ilişkin en kısa zamanda yapılacak Çalıştay toplantısında bizzat tüm Genel Müdürlüklerle birlikte gelerek gerekli çalışmaların yapılması konusunda üzerlerine düşen ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Dönmez: “Bilecik’e tam destek, hep destek”

TSO Meclis üyelerinin Bilecik’e hizmet anlamında Bakan Dönmez’den özel gayret beklediklerini dile getirmelerinin ardından Bakan Dönmez, “Bilecik’e tam destek, hep destek” diyerek aynı zamanda memleketi olan Bilecik’in kendisi için çok önemli olduğunu söyledi ayrıca bu konuda Fatih Dönmez olarak hemşerilerine yapılacak her türlü hizmet ve yatırım için hazır olduklarını aktardı.

 

Editör: TE Bilişim