Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen çiftçilere uyarıda bulundu. Başkan Sevinen, “TMO’ya ürünlerini satan çiftçilerimizin dikkatine” ifadeleri ile başladığı uyarısında şu ifadelere yer verdi:

“2022 yılında ÇKS’ye kayıtlı olarak arpa, buğday üretimi yapan, ürettikleri ürünlerini TMO’ya satan ve bu satışlarını alım satım belgesi ile belgelendiren çiftçilere, buğday ürünü için kilogram başına 1 TL, arpa ürünü için kilogram başına 0,50 TL olarak ödenecektir.

Bu destekleme uygulamasında, 06/06/2022 ile 01/09/2022 tarihleri arasında TMO’ya ürün satışlarını gösteren alım satım belgeleri dikkate alınacaktır. TMO dışındaki diğer gerçek/tüzel kişilere yapılan satışlara ilişkin düzenlenen alım satım belgeleri kabul edilmeyecektir.

Desteklemeden yararlanmak isteyen çiftçilerin 16/09/2022 tarihi mesai bitimine kadar ÇKS’de kayıtlı oldukları il/ilçe müdürlüklerine ekte yer alan dilekçe ve alım satım belgeleri ile müracaat etmeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.”

Editör: TE Bilişim